Nieuws

Erop uit in de natuur; en dat kan ook in de stad

ARNHEM - Een dagje erop uit in de Gelderse natuur? Of het museum in, maar wel meer leren over de natuur? Een selectie van de leukste Gelderse activiteiten vindt u hier.

De natuur is dichterbij dan je denkt

Deze week staat bij het Natuurmuseum Nijmegen helemaal in het teken van natuur in de stad. Op maandag 24 en woensdag 26 oktober ontdek je de natuur op de meest onverwachte plekken. Speur naar de planten en dieren, ontdek het oudste park van Nijmegen en bezichtig de verdedigingstoren in het Kronenburgerpark. Op vrijdag 28 oktober verwelkomt Boswachter Beer je bij het Natuurmuseum, voor een theatervoorstelling. 
Datum: 24, 25 en 28 oktober
Plaats: Nijmegen
Meer informatie: Natuurmuseum Nijmegen
Foto: Natuurmuseum Nijmegen

Nacht van de Nacht

Zaterdag 29 oktober staat Gelderland in het teken van de Nacht van de Nacht. Veel organisaties zoals Staatsbosbeheer, IVN en of de volkssterrenwacht Bussloo organiseren wandelingen waarbij u kan genieten van de rust, stilte en duisternis tijdens de Nacht van de Nacht. 
Datum: 29 oktober
Plaats: Gelderland
Meer informatie: Nacht van de Nacht 
Foto: Marlies Lankhof

Wildkanseltochten

Altijd al reeën, edelherten en wilde zwijnen in het echt willen zien? Ga dan mee op wildkanseltochten. Onder begeleiding van de boswachter fietst u naar de wildkansel. U moet veel geduld hebben, maar in de schemering kunt u wellicht een glimp opvangen van de wilde dieren. Van de deelnemers wordt er wel verwacht de kleding aan te passen en geen lichte kleuren te dragen.   
Datum: 24, 26, 28 en 29 oktober
Plaats: Ede
Meer informatie: Natuurcentrum Veluwe
Foto: Natuurcentrum Veluwe
 

Lang leve de schimmels!

Het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid neemt u mee in de wondere wereld van de paddenstoelen. Op landgoed Warnsborn kunt u de mooiste en meest bijzondere paddenstoelen vinden. Tijdens deze wandeling zullen beginners, maar ook ervaren paddenstoelenzoekers meer te weten komen over de veel voorkomende en soms bijzondere soorten schimmels. 
Datum: 30 oktober
Plaats: Landgoed Warnsborn Arnhem
Meer informatie: IVN
Foto: IVN
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!