Nieuws

NEC-trainer Hyballa heeft 180 miljoen procent zin in derby

NIJMEGEN - Peter Hyballa gaat zondag zijn eerste Gelderse derby meemaken als trainer van NEC
De Duitser heeft zin in de confrontatie met aartsrivaal Vitesse. "Ja, totaal. Honderdtachtig miljoen procent."
"Je voelt achter de schermen dat deze wedstrijd belangrijker is dan andere wedstrijden. Ik zou nu natuurlijk ook heel saai kunnen zeggen dat het ook om drie punten gaat en dat is ook zo. Als je bijna punten haalt tegen Feyenoord, kun je ook van Vitesse winnen."
Hyballa onderkent dat Vitesse veel kwaliteiten heeft. "Ze hebben hele goede lopende middenvelders, hoge vleugelverdedigers, een goede keeper, snelheid in de voorste lijn en een speciale speler met Van Wolfswinkel. Maar dat hebben andere ploegen ook. Het wordt interessant, ook tactisch gezien."
De Duitser loopt ook regelmatig in de stad. "Doe ik dat? Ja, ik vind Nijmegen een leuke stad. En het gaat niet alleen deze week over Vitesse. Er zijn maar twee wedstrijden, dat hoor ik al vanaf het moment dat ik hier heb getekend. We krijgen geen vuurwerk morgen bij de training. Er kan toch altijd wat gebeuren, er zijn ook kinderen bij. Maar de erkenning van de supporters dat ze ons willen helpen, vind ik goed."
De Zweed Sam Lundholm is teruggezet naar Jong NEC. "Dat is vanwege discipline. Hij is te laat teruggekomen na het vrije interlandweekend. Hij heeft zijn ding gedaan, maar je moet altijd met de coach communiceren als speler en dat heeft hij niet gedaan. Als speler heb je rechten en plichten, maar discipline is bij mij heel belangrijk."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!