Nieuws

Route langs neergestorte vliegtuigen WOII in Lingewaal

VUREN - Route of Rememberence, een route die voert langs vijf plekken waar geallieerde vliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Lingewaal neerstortten. De route is zaterdag voor het eerst met genodigden gereden.
De Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal werkte ruim een jaar aan het samenstellen van deze route met alle bijbehorende verhalen. De stichting is een samenwerkingsverband van historische verenigingen in de gemeente. Ze hebben als doel om de verhalen en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in hun gemeente levend te houden.

Ooggetuigen en nabestaanden

De route werd gereden met een bus vol genodigden. Het is een soort pilot en 'bedank-tour' ineen voor ooggetuigen, nabestaanden, landeigenaren en sponsoren die allemaal mogelijk hebben gemaakt dat het project werd opgezet. Vanaf mei volgend jaar is de route open voor publiek.

Permanente tentoonstelling

Aanvullend op de route komt er ook nog een ruimte in Fort Vuren waar een permanente tentoonstelling moet komen van alle gevonden spullen op de plaatsen waar de geallieerde vliegtuigen neerstortten.