Nieuws

Zaak wildwestrijder Arnhem-Presikhaaf, 'spookduel' De Graafschap en start N18. Dit is het nieuws van vrijdag 21 oktober

Vandaag start in de Arnhemse rechtbank de pro-formazitting in de zaak rondom de wildwestachtervolging die eindigde bij winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem. Ook treedt De Graafschap op De Vijverberg aan tegen Helmond Sport zonder publiek. En de officiële starthandeling van het gehele project vindt plaats. Dit is het nieuws van vrijdag 21 oktober. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vandaag start in de Arnhemse rechtbank de pro-formazitting in de zaak rondom de wildwestachtervolging die eindigde bij winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem. Ook treedt De Graafschap op De Vijverberg aan tegen Helmond Sport zonder publiek. En de officiële starthandeling van het gehele project vindt plaats. Dit is het nieuws van vrijdag 21 oktober.

Pro-formazitting in zaak wildwestachtervolging

Het schouwspel afgelopen mei lijkt regelrecht uit een Hollywoodfilm te komen. Een 49-jarige Arnhemmer wordt verdacht van diefstal, maar laat zich niet zonder slag of stoot inrekenen. De man trapt zijn gaspedaal in en rijdt daarbij in Velp bijna een motorrijder aan. De wildwestachtervolging eindigt uiteindelijk bij winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem. Hem wordt onder meer poging tot doodslag ten laste gelegd. Vandaag vindt de pro-formazitting van de zaak plaats.

Zie ook:

'Spookduel' voor De Graafschap

Het wordt een ietwat naargeestige sfeer vanavond op De Vijverberg. Dan treedt De Graafschap in Doetinchem aan tegen Helmond Sport zonder publiek. De Superboeren kregen deze straf van de KNVB opgelegd naar aanleiding van de rellen op 22 mei thuis tegen Go Ahead Eagles. De Graafschap speelde die dag in de laatste ronde van de playoffs met 1-1 gelijk tegen de Deventenaren. Doordat het eerste duel in Deventer met 4-1 verloren was gegaan, degradeerden de Doetinchemmers naar de Jupiler League. Na het laatste fluitsignaal braken er rellen uit in het stadion. De Graafschap moet daarom vanavond één wedstrijd zonder publiek spelen.

Zie ook:

Officiële starthandeling N18

Tussen Groenlo en Enschede komt een compleet nieuwe weg van 27 kilometer lang. Ook wordt er 44 kilometer zogenoemd 'onderliggend wegennet' aangelegd. Dit zijn wegen die ervoor zorgen dat wegverkeer over, onder of op de N18 kunnen. De nieuwe Twenteroute - tussen Varsseveld en Enschede - moet zorgen voor een betere bereikbaarheid van de regio en een verbetering van de lokale economie. Rijkswaterstaat startte begin september al met de zichtbare werkzaamheden voor de aanleg van de weg. Vandaag vindt de officiële starthandeling plaats van het hele project. Hierbij zijn vertegenwoordigers aanwezig van onder andere Rijkswaterstaat, de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten en de regio's.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!