Nieuws

Zeven Achterhoekse gemeenten nemen regiotaxi van provincie over

Zeven gemeenten in de Achterhoek nemen vanaf 1 januari 2017 de regiotaxi over van de provincie Gelderland. Het gaat om Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Zeven gemeenten in de Achterhoek nemen vanaf 1 januari 2017 de regiotaxi over van de provincie Gelderland. Het gaat om Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.
De taxibedrijven Willemsen de Koning, Correct Monnereau, Buiting en Mekers gaan de ritten verzorgen. Zij nemen de ritten over van de huidige vervoerders, van wie de contracten eind dit jaar aflopen.
Door overname gaat er van alles veranderen voor de mensen die gebruikmaken van het taxivervoer. Inwoners moeten vanaf volgend jaar een nieuw nummer bellen om een ritje te boeken. Ook komt er een nieuwe website.

Ritje naar Duitsland

Verder gaan reizigers per kilometer betalen, nu gebeurt dat nog per zone. En vanaf volgend jaar is het mogelijk om een ritje naar Duitsland te boeken.
Om de overgang zo soepel mogelijk te maken, is de nieuwe klantenservice al op 1 december te bereiken. Via de telefoon kunnen dan ritten geboekt worden. Verder krijgen de reizigers in november een informatiepakket in de bus.