Nieuws

31-jarige man uit Tricht bekent doden moeder

ARNHEM - De 31-jarige man die vorig jaar veroordeeld werd omdat hij zijn moeder (66) zou hebben doodgestoken in Tricht, heeft dit in hoger beroep bekend. De eis van justitie blijft hetzelfde: drie jaar cel en tbs met dwangverpleging.
Voor het Gerechtshof in Arnhem legde de man een 'bekennende verklaring' af, bevestigt zijn advocaat aan Omroep Gelderland. Dat betekent dat hij toegeeft zijn moeder met een mes om het leven te hebben gebracht. Dat zou gebeurd zijn na een uit de hand gelopen ruzie. Eerder verklaarde hij niets meer te weten.

Niet eens met veroordeling

In september 2015 werd de man veroordeeld tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens doodslag. Hij was het daar niet mee eens en daarom gingen zijn advocaten in hoger beroep.
Volgens deskundigen is de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Ook is het risico groot dat hij opnieuw in de fout gaat, concludeerden zij vorig jaar. Omdat ze bang waren dat hij zijn medicijnen niet zou slikken en niet wilde meewerken aan zijn behandeling, legde de rechter tbs met dwangverpleging op.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!