Nieuws

Van varkenskop tot ingepakte auto; pesterijen voor de Gelderse derby

ARNHEM - De spanning loopt op bij supporters van NEC en Vitesse: zondag staat de Gelderse derby op het programma. Aanleiding voor ludieke acties over en weer. En dat is niet voor het eerst. Een overzichtje van pesterijen, die niet altijd op waardering konden rekenen.

Oktober 2016:

Foor niet welkom in Nijmegen

In Nijmegen werd hij als een echte NEC'er gezien. En dat is niet zo gek: Navarone Foor was nog maar negen jaar oud toen hij voor de Nijmeegse club ging voetballen. Tot verrassing van velen verruilde hij afgelopen zomer het rood-groen-zwart van NEC voor het geel-zwart van Vitesse. En dat wordt hem door sommigen nog steeds niet in dank afgenomen. Op de Graafseweg in Nijmegen staat een verbodsbord: Foor is niet welkom.

Twitteraccount supportersvereniging Vitesse gehackt

Navarone Foor moet het ook op het Twitteraccount van de supportersvereniging van Vitesse ontgelden. Hij wordt voor judas en NSB'er uitgemaakt. Het blijkt het werk van NEC-aanhangers; ze hebben het account @SVVitesse gehackt. Het Vitesse-logo heeft plaatsgemaakt voor dat van NEC en er staat onder meer de hashtag #NijmegenLeeftArnhemBeeft op.

Maart 2016:

Geel-zwart bij entree Nijmegen

Automobilisten die via de Mauritssingel Nijmegen binnenkomen, kan het niet ontgaan: daar prijkt het geel-zwart van Vitesse. Het bord waar normaal gesproken de wedstrijden van NEC worden aangekondigd, is nu gehuld in de Vitesse-kleuren.

November 2015:

Auto accountmanager Vitesse gehuld in NEC-kleuren

Twan Smits is accountmanager bij Vitesse, maar vervulde die functie eerder bij NEC. Dat zijn ze in Nijmegen natuurlijk niet vergeten. Smits, woonachtig in Nijmegen, trof zijn auto aan gehuld in NEC-kleuren.

Oktober 2011:

Huis Nicky Hofs beklad

Vitesse-voetballer Nicky Hofs houdt wel van een grapje, maar dit ging hem toch te ver: NEC-aanhangers hebben de tekst 'Welkom terug' op de muur van zijn huis in Arnhem-Zuid gespoten. Hofs was na een uitstapje naar AEL Limassol op Cyprus teruggekeerd bij Vitesse. Ook zijn schutting werd van NEC-kleuren voorzien.

Januari 2009:

Varkenskop voor Nicky Hofs

Twee jaar eerder was Nicky Hofs ook al het mikpunt. Hij vond een varkenskop in zijn tuin, vergezeld van de tekst 'Zondag gehaktdag'.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!