Nieuws

Gifmoord Wageningen: weer 18 jaar cel geëist

Marian Heij.
Tegen Nasr S. uit Wageningen is woensdag in hoger beroep 18 jaar celstraf geëist voor de moord op zijn partner, de 60-jarige Wageningse boekhandelaarster Marian Heij. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Tegen Nasr S. uit Wageningen is woensdag in hoger beroep 18 jaar celstraf geëist voor de moord op zijn partner, de 60-jarige Wageningse boekhandelaarster Marian Heij.
Toen zij in 2012 door vergiftiging om het leven kwam, erfde de verdachte 150.000 euro en haar huis.

Verdachte ontkent

S. hield voor het hof in alle toonaarden vol dat hij niets heeft gedaan en dat de geërfde anderhalve ton zijn eigen geld was.
Het Openbaar Ministerie gelooft hem niet en stelt dat de man zijn vrouw 'op gruwelijke wijze' heeft gedood.

Gif in Berenburg

Nasr S. werd eerder al tot 18 jaar cel veroordeeld. Hij ging tegen de straf in beroep. Volgens de rechtbank heeft hij zijn vrouw vergiftigd met natriumazide. Hij zou dat in etenswaren en Berenburg hebben gedaan. De stof is ook gevonden in een fles Berenburg, waaruit het slachtoffer geregeld een borreltje nam.
Heij had sinds oktober 2011 te kampen met 'heftige pijn en lijden', noteerde ze in haar dagboek. De vrouw stierf een vreselijke dood in een ziekenhuis in mei 2012.

Verdachte wil geen advocaat

De verdachte weigerde overigens de hulp van een advocaat. 'Advocaten helpen mij niet, ze vinden de zaak te moeilijk', zei S. voor het gerechtshof.
Kijk hier naar de reconstructie van de zaak, gemaakt door Dossier GLD

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!