Nieuws

Oud en nieuw in Duitse cel dreigt voor fietsendief uit Winterswijk

Als hij geen 4800 euro betaalt, moet een man uit Winterswijk de kerstdagen en oud en nieuw in een Duitse cel doorbrengen. Dat meldt de politie Winterswijk Oost op Facebook. © Pexels
WINTERSWIJK - Als hij geen 4800 euro betaalt, moet een man uit Winterswijk de kerstdagen en oud en nieuw in een Duitse cel doorbrengen. Dat meldt de politie Winterswijk Oost op Facebook.
De Winterswijker moet nog een straf van 160 dagen uitzitten. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag samen met twee vrouwen aangehouden in Bocholt op verdenking van de diefstal van drie dure fietsen. Ze hadden de fietsen achter in hun bestelbus staan.

Hoe komt u aan die fietsen?

Op de fietsen zaten stickers met adressen van Bocholtse fietshandelaren. De drie konden niet bewijzen dat de fietsen van hen waren. Na contact met de Nederlandse politie kon de identiteit van het trio worden vastgesteld. Het bleek dat de man in Duitsland werd gezocht voor eerdere delicten.
De twee vrouwen zijn na verhoor op vrije voeten gesteld, schrijft de politie. Het busje en de fietsen zijn in beslag genomen voor onderzoek. De fietsen gaan terug naar de eigenaren.