Nieuws

Hekkensluiter Achilles'29 blijft in Groesbeek steken op een gelijkspel

GROESBEEK - Achilles'29 is op eigen veld niet verder gekomen dan een teleurstellend gelijkspel tegen Jong FC Utrecht. Het werd in Groesbeek 1-1. Achilles blijft onderaan in de Jupiler League.

Einde wedstrijd: het blijft 1-1

90+3: ook FC Utrecht krijgt nog rood. Van Eijk moet weg na een charge op Versteegen.
90e min: een uitbraak van Achilles. Versteegen wordt getorpedeerd. Scheidrschter Berben houdt het bij geel. De vrije trap van Sürmeli gaat er net niet in.
80e min: Jop van Steen krijgt direct rood voor een zware overtreding op Moore. Dat lijkt wat zwaar. Achilles moet met tien man verder. Trainer Meijers brengt nog Popalzay voor de laatste tien minuten.
77e min: De kans voor Achilles op de overwinning. Spits Versteegen, die keihard werkt, faalt oog in oog met Nijhuis. Het blijft dus 1-1.
72e min: Achilles wisselt voor het eerst en brengt Eef van Riel. De 34-jarige Sequiera mag uitrusten en douchen. Vijf minuten later komt ook Rick Hemmink (zie foto met nummer 11) voor Boy van de Beek
68e min: Het is spannend. Achilles komt goed weg als buitenspeler Peterson de paal raakt. Jong FC Utrecht is ook een minuut daarna dicht bij een nieuwe voorsprong.

GOAL! 60e min: Achilles antwoordt heel snel. De bal blijft liggen in de zestien. Versteegen is dichtbij, maar uiteindelijk kan good-old Thijs Hendriks in de scrimmage scoren. Het is weer gelijk!

GOAL! 59e min: enkele minuten later scoort Utrecht wel. Een afgemeten voorzet van de Amerikaan Rubio Rubin van de linkerflank wordt binnengekopt door Sow. Het is 0-1

57e min: Jop van Steen tikt binnen bij de tweede paal, maar wordt afgevlagd. Dat is terecht, want de linksback stond buitenspel
53e min: Boy van de Beek met een grote kans, maar keeper Nijhuis van Utrecht redt

45e min: Het is rust op de Heikant. Achilles is net als Jong FC Utrecht nog niet tot scoren gekomen. De fans houden hoop, want de thuisploeg is iets beter.

34e min: de grootste kans. Achilles is via Versteegen heel dichtbij de 1-0. De keeper blokt zijn inzet, daarna haalt De Lange de bal van de lijn
25e min: Een prachtige pass van de goed spelende Sürmeli bereikt aanvallende middenvelder Van de Beek, maar die kan weinig uitrichten met de geboden ruimte.
20e min: FC Utrecht, met een aantal snelle en vaardige spelers, is bij vlagen ook gevaarlijk. Vooral met hoge ballen is het link. Keeper Robbert te Loeke heeft ze tot nu toe allemaal.
15e min: Achilles is de bovenliggende partij op het eigen kunstgras, maar komt nog niet grote kansen. Versteegen, vanavond debutant in de basis, komt net niet uit met zijn stappen bij een lange bal van achteruit.
7e min: Achilles opent sterker, maar de van een schorsing teruggekeerde Beijer moet wel optreden als Utrecht gevaarlijk is. Met een sliding op het natte kunstgras voorkomt de verdediger erger.
2e min: Achilles direct dichtbij een goal na geschutter achterin bij Utrecht. Hendriks verzuimt echter zelf te schieten. Via Van de Beek en Versteegen strandt de kans in het zicht van de haven
20:00 uur: Trainer Eric Meijers (staand op de foto) overziet zijn troepen vlak voor de aftrap. Rechts Frans Derks, de technisch manager.

19:58 uur: De spelers van Achilles in het traditionele wit/zwart, nog altijd zonder hoofdsponsor, komen het veld op met de talenten van FC Utrecht.

19.50 uur: Druk is het niet bij het loket waar nog kaarten beschikbaar zijn. Gemiddeld trekt Achilles ongeveer 1000 toeschouwers.  Die zijn er vanavond in Groesbeek niet, maar dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de tegenvallende resultaten.
In Groesbeek breken voor de voetbalfans van het geplaagde Achilles belangrijke weken aan. De club bungelt met drie schamele punten onderaan de ranglijst. En dus dreigt degradatie. De 22-jarige Niek Versteegen (zie foto onder van Broer van den Boom) maakt zijn debuut in de basis. 

19.47: De spelers zijn bezig met de warming-up voor de belangrijke wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De wedstrijdbal ligt klaar.

19.46 uur: Achilles-fans drinken zich in de kantine alvast wat moed in. Dit seizoen gingen al acht wedstrijden verloren.

19.44: Achilles mist vanavond Freek Thoone (in het midden van de foto onder). De ervaren aanvaller heeft last van zijn scheenbeen en zit dus droog op de tribune.
19.24: De opstelling van Achilles is zoals verwacht: Te Loeke, Bokkerink, Beijer, Zeller, Van Steen; Surmeli, Sequira, Van de Beek, Dekker; Hendriks, Versteegen.
19:05: de bladeren zijn ook in Groesbeek aan het vallen, maar Achilles heeft na negen weken competitievoetbal nog maar drie punten.