Nieuws

Horrorclown zet school in Apeldoorn op stelten na bericht op Instagram

Een aankondiging op social media van een horrorclown zette vrijdagmiddag scholengemeenschap De Heemgaard in de Apeldoornse wijk De Maten op stelten. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Een aankondiging op social media van een horrorclown zette vrijdagmiddag scholengemeenschap De Heemgaard in de Apeldoornse wijk De Maten op stelten.
Op Instagram bestaat het account 'killerclownapeldoorn' en die kondigde aan dat hij om 13.00 uur naar De Heemgaard ging. Het bericht verspreidde zich snel op social media.
Tientallen leerlingen stonden voor de school om te kijken of de horrorclown ook daadwerkelijk zou verschijnen, maar die kwam uiteindelijk niet opdagen. Volgens een woordvoerder van de school waren leerlingen in de pauze buiten gaan kijken, maar er was helemaal niets te zien. Het account op Instagram staat op privé en zou elke dag aankondigen waar een horrorclown zou opduiken. Het lijkt om een grap te gaan.
Gelderland is al een paar dagen in de ban van de horrorclown. Dat zijn mensen die in clownstenue kinderen en ouderen de stuipen op het lijf jagen. Donderdag, laat op de avond, werd een 29-jarige man aangehouden in Nijmegen en in Velp waren drie minderjarige jongeren de klos toen ze door de politie gesnapt werden. Ze hielden zich op in een tunneltje.