Nieuws

Bureau GLD 11 oktober 2016

ARNHEM - In deze uitzending de overval op een bejaarde man in Harderwijk, een vereniging in Lievelde is 23.000 euro kwijt na Phishing, een gewapende overval op een Coop in Nijmegen, meerdere diefstallen en een inbraak in Nijmegen

Man van 84 slachtoffer bij overval Harderwijk

In het weekend van 8 en 9 oktober wordt een man van 84 thuis in Harderwijk overvallen door vermoedelijk twee mannen. De man woont aan de Mecklenburglaan in Harderwijk. Hij wordt 's nachts wakker van glasgerinkel. Voordat hij in de gaten heeft wat er gebeurt wordt hij aangevallen door twee mannen die hem trappen, slaan en bedreigen. De politie hoopt dat er mensen zijn die iets meer weten over deze zaak.
De daders hebben in hun zoektocht naar spullen het nodige vernield in huis. Uiteindelijk zijn ze vertrokken met een geelkleurig geldkistje. Daarin zaten wat papieren en geld. Dat kistje kan in de omgeving gedumpt zijn.

Gewapende overval Nijmegen

Op 3 oktober wordt een Coop supermarkt aan de Tooropstraat in Nijmegen overvallen door twee gemaskerde mannen. De daders komen via de achteringang de winkel binnen en gaan direct naar de servicebalie. Onder bedreiging van een vuurwapen wordt geld uit de kassa buit gemaakt en een slof sigaretten. Via de in- en uitgang aan de Daalseweg vluchten de twee weer.
Tijdens de overval is er weinig gezegd. Alleen 'geld' en 'sigaretten'.
Het signalement van de daders:
Dader 1
** ongeveer 1.75 m lang
** dun
** hij droeg een zwarte bivakmuts met gaten bij de mond en de ogen
** verder een zwarte jas of vest
** een trainingsbroek 
** deze dader droeg ook een bigshopper van de Lidl
Dader 2
** ongeveer 1.85 lang
** dun, wordt zelfs slungelig genoemd
** hij droeg een masker dat op een skelet lijkt
** zonnebril over het masker
** verder droeg hij een vest met lange mouwen en ritsen aan de zijkanten

Vereniging uit Lievelde is 23.000 euro kwijt na Phishing

Een vereniging uit Lievelde is ruim 23.000 euro kwijt nadat een bestuurslid een nep-mail van de bank beantwoordde. Hij klikt op een link in de mail en stuurt pas en pincode op. Niet naar de bank, maar naar een crimineel. Wie herkent deze man: 
Deze man pint bij de Rabobank aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam.

Apeldoorns koeriersbedrijf flink gedupeerd na vernielingen

Een koeriersdienst in Apeldoorn wordt flink gedupeerd. In de nacht van 10 op 11 september worden op de IJsseldijk van drie auto’s de ruiten ingeslagen. Naast de vernielingen, wordt er een navigatiesysteem buitgemaakt. Deze mannen zijn daar verantwoordelijk voor. Wie kent of herkent ze?

Inbraak Nijmegen

Wie herkent deze man? Kijk goed naar zijn jas en de fiets mer de kinderzitjes! Hij wordt gezocht voor een inbraak van 8 september in Nijmegen. Bij een huis aan de Kerkstraat worden computerapparatuur, een mobiele telefoon, een rijbewijs, foto-apparatuur, een fiets en een pinpas gestolen. Die pas probeert de man hier te gebruiken, tevergeefs....
De bewoners merken 's ochtends pas wat er allemaal die nacht gebeurt is. Wie herkent deze man of heeft spullen van hem aangeboden gekregen? Bel nu de politie met informatie!

Inbraak restaurant Zutphen

In de nacht van 2 op 3 oktober komt deze man binnen bij restaurant The Rough Company aan de Pelikaanstraat in Zutphen. Hij vertrekt met een kluis en contant geld. Een paar dagen later wordt de kluis gevonden aan de Spittaalderkamp achter de jeugdgevangenis bij het water. Wie herkent deze blanke man van rond de 40, hij draagt een bril en heeft een opgeschoren kapsel met inhammen en is kalend op zijn achterhoofd.

Diefstal kleding Putten

Deze vrouw steelt op 10 september drie kledingstukken twv € 155,- bij een kledingwinkel aan de Dorpsstraat in Putten. Ze rolt de kleding op en stopt die in een vermoedelijk geprepareerde tas. Wie herkent deze wat oudere vrouw. Misschien komt ze uit de buurt want de vrouw was op de fiets.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl