Nieuws

Nieuw musicalsterretje uit Beuningen

BEUNINGEN - Hij is pas 14 jaar oud, maar hij heeft al in verschillende musicals gespeeld, waaronder de professionele productie van The Sound of Music, naast grootheden als Tony Neef en Anouk Maas. En vanaf zaterdag 15 oktober is hij te zien in het tv programma New Musical Star.

Met de paplepel ingegoten

Uur na uur brengt Thijs uit Beuningen door op zijn kamer, met zijn muziek. Thijs Kokke: 'Muziek, of je nou blij bent of wat dan ook. Je kan jezelf er altijd in kwijt.' Hij kreeg het met de paplepel ingegoten, want de moeder van Thijs zong vroeger in een bandje en ook zijn opa was altijd bezig met muziek en acteren. Met zijn opa speelde hij al kleine toneelstukjes.

Paste precies in Von Trapp rijtje

In zijn oude woonplaats Ravenstein deed hij mee aan de musical Billy Elliot. En hij zag dat er nog kinderen gezocht werden voor The Sound of Music. Behalve over talent en doorzettingsvermogen moet je blijkbaar ook over geluk beschikken want Thijs paste precies in het Von Trapp rijtje. Hij had de juiste lengte om Friedrich te spelen en daarnaast ook nog eens blonde haren en blauwe ogen, net als de andere kinderen.

'Fantastisch talent. Dat maak je niet elke dag mee'

Maar dat Thijs toch vooral over talent beschikt, blijkt nu hij als een van de dertig kinderen is gekozen uit de tweeduizend aanmeldingen voor New Musical Star, het programma dat vanaf zaterdag 15 oktober wordt uitgezonden op Zapp. 'Gewoon jezelf zijn, dan lukt wel het wel', relativeert Thijs. En een doorzetter is hij ook, zo verzekert zijn zanglerares Linda Wagenmakers: 'Hij kwam ook echt helemaal serieus binnen de eerste keer. En ja, gewoon een fantastisch talent. Dat maak je niet elke dag mee.' Wat Thijs uiteindelijk wil? 'Dat ik mijn geld kan verdienen later met wat ik het liefste doe.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!