Nieuws

Bureau GLD 05 oktober 2016

TIEL - In deze uitzending meerdere berovingen in Tiel (2015) en een man die voor duizenden euro's aan spullen aanschaft bij de Media Markt in Arnhem met een gestolen pinpas.

Tips

Dat regionale opsporingsprogramma's helpen bij het opsporen van verdachten, bleek deze week. Een jongeman van 22 uit Vaassen is opgepakt voor de gewelddadige beroving van een dame in Velp. Haar man zag het allemaal gebeuren en kreeg ter plekke een hartinfarct. Gelukkig gaat het weer goed met de slachtoffers. Ze zijn ook erg opgelucht dat er een verdachte vastzit.

Meerdere berovingen Tiel (2015)

De berovingen vinden allemaal plaats in de Tielsewijk Passewaay. Op vrijdagavond 6 maart 2015 wordt een man van 20 beroofd van zijn portemonnee en telefoon. Dat gebeurt op de Ophemertsedijk, ter hoogte van het speeltuintje aan de Hertog Arnoldstraat.
Op 4 april is het raak op de Inundatiedijk en twee maanden later, op 06 juni wordt opnieuw iemand beroofd van zijn spullen op de Ophemertsedijk.
De recherche heeft sterke aanwijzingen dat deze berovingen zijn gepleegd door één dadergroep, mogelijk in wisselende samenstelling. 

Gevonden spullen

Na een van de overvallen zijn deze spullen gevonden. Een zwart petje met Nike-logo en dit horloge. Misschien dat er mensen zijn die weten van wie die spullen zijn geweest. Er is namelijk een sterk vermoeden dat deze van een van de daders zijn.
Van de daders van de berovingen is bekend dat het in vrijwel alle gevallen gaat om jongens tussen de 16 en 20 jaar oud met een slank of normaal postuur.

Vragen onderzoeksteam

Wie herkent het aangetroffen horloge, wellicht samen met het zwarte petje, en weet wie er sinds medio 2015 deze spullen mist en wie heeft meer informatie over de berovingen en heeft daarover nog niet met de politie gesproken.

Tips

0800-6070 of 0800-7000.

Duizenden euro's gepind met gestolen pinpas bij Media Markt Arnhem

Wie is dit:
Hij trekt de rekening leeg van een man uit Deurne. Na phishing is het slachtoffer zijn pinpas kwijt. De man op de foto koopt daar producten voor bij de Media Markt in Arnhem. Wie herkent deze man? Tips: 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Phishing

Bij phishing sturen criminelen mails die verdacht veel lijken op die van een bank. Als je niet oplet, trap je gemakkelijk in zo'n mail. In de mail staat een link, klik je daar op en vul je je gegevens in, dan is het voor de crimineel nog maar een koud kunstje... de gegevens zijn in handen van de crimineel, en niet van de bank! Dit vaak met grote gevolgen!
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl