Nieuws

Kijk nou: jongeren spelen Twister op 'gaybrapad' in Arnhem

Screenshot: Dumpert
Een spelletje spelen op de gekleurde oversteekplaats in Arnhem. Een aantal creatieve jongeren bewijst in een filmpje dat het kan.
ARNHEM - Een spelletje spelen op de gekleurde oversteekplaats in Arnhem. Een aantal creatieve jongeren bewijst in een filmpje dat het kan.
De kleuren van het 'gaybrapad' komen wel heel erg overeen met die van het behendigheidsspel twister, moeten de jongeren hebben gedacht. Helemaal nuchter waren ze op dat moment waarschijnlijk niet maar het levert in ieder geval vrolijke beelden op. Zo is te zien in een filmpje op Dumpert.
Toch is het niet makkelijk want de afstand tussen de strepen blijkt nog best groot te zijn. Vooral wanneer je rechterhand op blauw en linkervoet op rood moet...

Ludieke actie

De politie noemt het potje twister een ludieke actie. 'Als het hier bij blijft is er niks aan de hand. Wij zullen geen onderzoek instellen om deze mensen te achterhalen,' zegt de woordvoerder.

Aanleg gaybrapad

Het zebrapad is twee weken geleden door de gemeente aangelegd om de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT'ers), te bevorderen. Daarnaast krijgt de stad verkeerslichten met twee poppetjes van hetzelfde geslacht. Die moeten te zien zijn voor de Coming-Out dag van 11 oktober. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!