Nieuws

Uitstekende Baker helpt Vitesse langs FC Groningen

ARNHEM - Vitesse heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt tegen FC Groningen. De Arnhemmers speelden de eerste helft beroerd en keken na drie minuten al tegen een achterstand aan. Maar Lewis Baker hielp Vitesse. Hij scoorde een vrije trap én nadat het duel stil was gelegd door onweer, leverde hij weer een goede vrije trap waaruit Leerdam scoorde.

TUSSENSTAND VITESSE - FC GRONINGEN: 2-1

90e minuut: Kans voor Groningen,maar net naast. Daarna vindt Wiedemeijer het genoeg voor vandaag. Vitesse wint met 2-1.
88e minuut: Tighadouini verlaat het veld ook. Hij wordt vervangen door Nathan.
86e minuut: Fraser wil de winst natuurlijk hier houden. Hij wisselt Navarone Foor voor verdediger Matt Miazga.
75e minuut: 2-1! Vitesse doet het. Weer is Lewis Baker belangrijk. Een vrije trap van de Engelsman komt op het hoofd van Van der Werff, die kopt op Padt, maar in de rebound kan Leerdam scoren.
73e minuut: Na een onderbreking van tien minuten gaan we weer verder in GelreDome. Vitesse heeft nog een klein kwartier om te winnen.
72e minuut: Het regent nog geen goals in Arnhem, maar het komt inmiddels wel met bakken de lucht uit en het gaat onweren. De spelers moeten dus even naar binnen. Misschien komt deze onderbreking Vitesse wel goed uit.
67e minuut: Kashia voorkomt dat FC Groningen-aanvaller Sorloth alleen op Eloy Room af kan. Daarmee wordt ook de mogelijke 1-2 voorkomen.
58e minuut: Vitesse dringt nu aan. Een goede combinatie tussen Van Wolfswinkel en Baker, maar de Engelsman treft uiteindelijk het zijnet.
56e minuut: Een leuke actie van Mitchell van Bergen die zijn tegenstander poort. Vervolgens besluit hij zelf te schieten, maar die bal is voor keeper Padt.
51e minuut: Vitesse lijkt er iets meer energie in te steken dan in de eerste helft. Wedstrijd krijgt meteen hoger tempo.
46e minuut: De tweede helft is begonnen. De slecht spelenede Milot Rashica heeft het veld verlaten, Mitchell van Bergen speelt nu op rechts.
45e minuut: Het is rust. De Arnhemmers gaan onder een licht fluitconcert de kleedkamer in.
45e minuut: 1-1! Lewis Baker doet het met een prachtige vrije trap. De Engelsman laat zijn klasse weer zien. Helpt hij met deze goal Vitesse over het dode punt?
39e minuut: Corner komt op het hoofd van Leerdam, maar die kopt over.
38e minuut: Schot van Maikel van der Werff van afstand. Gaat maar net naast.
34e minuut: Coach Henk Fraser probeert zijn team nog wat aanwijzingen mee te geven, want het gaat weer niet van harte in Arnhem.
30e minuut: Gelderse doelmannen schijnen het niet zo op penalty's te hebben...
25e minuut: Deze conclusie kan wel terecht getrokken worden:
20e minuut: Vitesse speelt de eerste twintig minuten bedroevend. De ploeg probeert het wel, maar er gaat weinig echt goed.
17e minuut: Lewis Baker probeert het met een schot van afstand, maar zijn poging gaat naast en over.
12e minuut: De Arnhemmers dringen aan. Een mooie aanval tussen Tighadouini, Kruiswijk en Foor levert alleen geen doelpunt op.
8e minuut: Van Wolfswinkel probeert het van een afstandje, maar zijn schot mist te weinig kracht en richting.
3e minuut: 0-1! Groningen komt op voorsprong in Arnhem. Rashica maakt een domme overtreding in zijn eigen zestien meter en scheidsrechter Wiedemeijer wijst naar de stip. Hoesen schiet binnen.
2e minuut: Van Wolfswinkel mag alleen op keeper Padt af, hij is alleen te traag en wordt ingehaald door de verdedigers die netjes hun werk doen.
1e minuut: Vitesse en FC Groningen hebben afgetrapt!
18.30 uur: Vitesse en FC Groningen staan er klaar voor.
18.25 uur: Hij vloog weer hoog, de adelaar van Vitesse. Misschien kan de vogel de Arnhemmers inspireren tot een hoogstaande wedstrijd.
18.20 uur: Het wordt tijd dat Justin Bieber komt optreden in het GelreDome. Tien minuten voordat de wedstrijd begint, zijn er nog veel lege stoeltjes te zien.
18.10 uur: Buiten Zhang zijn er nog meer Vitesse-spelers die zich deze week bij het nationale team mogen melden. Hieronder een overzicht:
18.05 uur: Vitesse-aanvaller Dauda zit weer eens bij de selectie. De spits is opgeschoven naar de bank doordat Zhang naar China is voor interlands.
18.00 uur: De Vitesse-spelers warmen hun benen alvast op.
17.55 uur: Voor Arnold Kruiswijk is het vandaag een bijzondere wedstrijd. Hij speelt tegen zijn oude club. Daar speelde hij van 2002 tot en met 2008.
17.52 uur: De opstelling van Vitesse is bekend: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk; Baker, Foor, Nakamba; Rashica, Van Wolfswinkel, Tighadouini.
17.50 uur: De bezoekers hebben hun lange reis achter de rug. Zij zijn ook gearriveerd bij GelreDome.
17.45 uur: Beide ploegen hebben het dit seizoen moeilijk als zij zelf het spel moeten maken. FC Groningen scoorde na zeven wedstrijden pas negen keer, Vitesse deed dat maar één keer meer. Maar scoorde er vier bij Willem II, in de openingswedstrijd van het seizoen.