Nieuws

Arnhemse filmmakers op het doek tijdens DOEK

Deze zaterdag kunnen lokale film en cultuurliefhebbers zich verzamelen in Arnhem voor DOEK, in stadsbioscoop Rembrandt. Iedere maand worden sinds kort films vertoond van makers uit Gelderland. Zij willen graag in gesprek gaan met hun publiek. © Pixabay
ARNHEM - Deze zaterdag kunnen lokale film en cultuurliefhebbers zich verzamelen in Arnhem voor DOEK, in stadsbioscoop Rembrandt. Iedere maand worden sinds kort films vertoond van makers uit Gelderland. Zij willen graag in gesprek gaan met hun publiek.
De organisatie, die in handen is van filmmakers zelf, hoopt zo filmmakers te verbinden, kennis te delen en een regionale aanvulling op het reguliere programma in filmhuizen te bieden. Ze doen dat bijvoorbeeld door samenwerking met opleidingen en gevestigde makers, maar ook via YouTube.

'Ik miste filmnetwerk'

Filmmaker Klaas Arie Westland is initiatiefnemer van DOEK. Hij wam twee jaar geleden in Arnhem wonen en verbaasde zich over de vele soorten kunstvormen in de stad. Maar hij miste een 'netwerk van filmmakers', en dus begon hij DOEK als een soort buurtinitiatief, in filmtheater Focus. 
Dat beviel kennelijk, want Westland wil nu iedere derde zaterdag van de maand een DOEK organiseren.