Nieuws

Wat is er allemaal te doen dit weekend in Gelderland?

ARNHEM - Het is al oktober, maar het weer laat ons nog niet in de steek. Met een graad of 18 en wat zon hier en daar is het een prima weekend om eropuit te trekken in de mooiste provincie van Nederland. Wij zetten wat evenementen op een rij.

Lekker, bier!

Het bockbierseizoen is weer aangebroken. De traditionele herfstbok stroomt deze weken uit de tap. In Aalten is het zondag Bockbierdag. Het is gecombineerd met een koopzondag in het Achterhoekse dorp.
Rond 13:00 uur is de officiële opening van de dag, met de Compagnie Onversaegt en de nieuwe Wijnkoningin met haar Prinsessen. Dan wordt ook het eerste vat aangeslagen.
iedereen die op dat moment de markt is, zal een glas Bockbier krijgen aangeboden door de Wijnkoningin. 

Smakelijk weekend

Deze zaterdag begint de Week van de Smaak. Het is alweer de tiende editie. Van 1 tot en met oktober staat alles in het teken van 'eten uit de (eigen) achtertuin'. 
De organisatie van de week wil zo meer aandacht krijgen voor verse groenten, fruit en peulvruchten. Want juist aan het begin van de herfst zijn die het meest rijk aan smaak. In de komende dagen zijn er activiteiten door het hele land, en al die activiteiten hebben met eten te maken. 
Ede organiseert bijvoorbeeld het eigen 'Ede Smakelijk, en op kasteel Amerongen is een 'Feestelijke oogstdag'.
Weten wat er in uw buurt te doen is? Kijk dan hier. 

Architectuur in de kolonie

Museum Bronbeek opent deze zaterdag e tentoonstelling ‘Van KNIL-militair tot meester-architect. De koloniale architectuur van Charles & Richard Schoemaker’.
De tentoonstelling laat het leven en werk van de architecten Charles (1882-1949) en Richard (1886-1942) Schoemaker zien. Hun ontwerpen van toen zijn nog steeds te zien in onder meer Bandung en Semarang in Indonesië. Ook in Curaçao en Nederland staan gebouwen van hen.
Naast hun ontwerpen leidden beide mannen ook een bijzonder interessant leven. Wie daar meer van wil weten, kan vanaf nu terecht in Museum Bronbeek

Vogels tellen

Liefhebbers van vogels kunnen dit weekend tellen. Dat kan natuurlijk altijd, en vogelaars doen het van harte. Maar nu is het de bedoeling dat je de tellingen ook doorgeeft. Dat gebeurt niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. 
In Nederland doen zaterdag meer dan 150 vogelwerkgroepen en telgroepen mee, verspreid over ongeveer 150 locaties in het land. Vogelbescherming Nederland verzamelt de gegevens van de vogelaars en stuurt ze door. De Nationale Tuinvogeltelling dus, deze zaterdag. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!