Nieuws

Een groot landgoed onderhouden, hoe doe je dat als er minder geld is?

DE STEEG - De eigenaren van kasteel Middachten in De Steeg maken zich zorgen. Door veranderingen in de regels krijgen landgoederen de komende jaren geen cent subsidie meer voor het onderhoud aan de monumentale tuinen.
Samen met vierentwintig andere historische landgoederen luiden ze de noodklok in een brief aan de Tweede Kamer. Ze hopen dat er via een ander potje toch nog geld komt. 

Snijden in de werkvoorziening

Paul Klein Gunnewiek is hovenier op het landgoed in De Steeg (bij Rheden). Voor hem zouden de bezuinigingen weleens grote gevolgen kunnen hebben. Want een andere verdeling van subsidiegeld betekent minder mankracht op kasteel Middachten. Er zullen bijvoorbeeld minder mensen via de sociale werkvoorziening terecht kunnen. 
Grote bomen op het landgoed zijn haast 'monumentaal', zegt de hovenier. Ze worden al vele, vele jaren onderhouden door tuinmensen. Hoe moet dat dan straks, als er minder geld is? 'Ik zal een aantal dingen alleen moeten doen. En sommige dingen zal ik niet meer kunnen uitvoeren.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!