Nieuws

Hekkensluiter Achilles verliest de aspergederby tegen VVV met 3-0

GROESBEEK - Achilles'29 heeft de aspergederby thuis tegen VVV met 3-0 verloren.
Voor rust hielden de Groesbekers knap stand, maar in de tweede helft ging het helemaal mis. Een niet gegeven strafschop vormde het breekpunt voor Achilles.
94. Het laatste fluitsignaal is een verlossing. De Limburgers vieren feest, zij pakken de eerste periodetitel. En Achilles staat eenzaam onderaan in de eerste divisie. Acht van de negen wedstrijden dit seizoen gingen verloren. Na twee weken rust wachten Jong Utrecht en RKC, dan moeten de punten toch echt gaan komen.
90. Al met al toch weer een ellendige avond voor Achilles.
87. Vrije trap Popalzay, maar Raterink komt bij een kopbal naast verkeerd terecht en blijft aangeslagen liggen. Hij wordt afgevoerd naar de kleedkamer.
85. Een lijdensweg is deze slotfase voor Achilles. En dat terwijl er voor rust helemaal niks aan de hand was. Die niet gegeven strafschop vlak na rust zal nog voor veel irritatie zorgen in Groesbeek. Dat wordt ongetwijfeld gezien als het breekpunt van deze wedstrijd.
78. De derde treffer voor de Venlonaren komt van Opoku.
77. Een oude bekende valt in bij VVV. Joey Sleegers, verhuurd door NEC.
75. Omid Popalzay, de enige international van Achilles, komt erin voor de leeggespeelde routinier Juanito Sequeira.
74. Drie punten uit negen wedstrijden en de negende thuisnederlaag op rij. Achilles heeft nog een kwartier om dat te voorkomen. Maar niets wijst daarop.
69. De vrouwen van Achilles kunnen vanavond ook geen troost bieden. Die hebben met 7-1 verloren uit tegen FC Twente.
66. Hunte hangt in de lucht voor de 0-3, maar de bal belandt in de buurt van de hoekvlag. Verder komt het klasseverschil er nu wel nadrukkelijk uit.
63. Achilles claimt een handsbal, maar die wordt niet gegeven. Frans Derks, zelf ook scheidsrechter, protesteert nadrukkelijk en wordt bijna weggestuurd door de vierde man.
60. Dubbele wissel bij Achilles. Limburger Niek Versteegen mag erin, net als Kürsad Sürmeli. Boy van de Beek en de onzichtbare Brian Boogers moeten eruit.
59. Stan Valckx kan tevreden zijn. De voormalige sterspeler van VVV, die ook furore maakte in de gouden jaren van PSV, is ook aanwezig in Groesbeek.
57. Van de Beek levert de bal heel dom in, maar herstelt zijn eigen fout. Even daarna gaat er van alles mis in de defensie en maakt Hunte er 0-2 van.
55. Achilles is even wat van slag, maar Te Loeke plukt vol overtuiging een voorzet uit de lucht voor de kopgrage Seuntjens.
50. En dan scoort VVV, Seuntjens kan de bal simpel intikken na een handige combinatie: 0-1. "Bedankt", roept Frans Derks naar de scheidsrechter.
47. Freek Thoone wordt naar beneden getrokken. Iedereen bij Achilles denkt aan een strafschop. Eric Meijers en Frans Derks ontploffen van woede en gaan tekeer tegen de vierde man. En scheidsrechter Kooij krijgt ook de volle laag vanaf de tribune: "Kooij da's niet zo mooi."
46. Geen wissels bij Achilles'29, daar is ook geen enkele aanleiding toe. Trainer Eric Meijers heeft het tot dusverre goed voor elkaar.
45. De ruststand is 0-0 en daar valt helemaal niets op af te dingen.
40. Mooie actie Joey Deckers langs drie man wordt beëindigd door een overtreding van Post, die geel krijgt.
39. Achilles blijft moeiteloos overeind. Het elftal speelt bijzonder degelijk. Alleen de aanvallers zitten niet echt in de wedstrijd.
31. Prima vrije trap Boy van de Beek, doelman De Fockert moet gestrekt naar de hoek.
28. Een speler van VVV valt nogal opzichtig. Een Achilles-fan windt zich behoorlijk op. "Een snoekduik. Hey Flipper!"
27. Een vrije trap van Boy van de Beek wordt geschampt door de meegekomen Bökkerink, de bal rolt net naast.
25. Raterink mist een hoge bal, maar Bökkerink troeft net op tijd Hunte af. Achilles biedt prima weerstand, maar nu zelf nog wat creëren.
22. Terwijl de vrouwen van Achilles met 4-1 achterstaan uit tegen FC Twente, krijgen de mannen hier een vrije trap. Boy van de Beek schiet laag in de muur.
20. De basisdebutanten Sebastiaan Bökkerink en Mart Raterink (rugnummer 4) houden zich redelijk staande tot dusverre tegen de gevaarlijke voorhoede van VVV.
18. De Limburgers op de tribune ergeren zich aan hun eigen ploeg. Achilles biedt behoorlijk wat weerstand.
16. De VVV-hoek op De Heikant. Ze zien hun ploeg licht domineren.
14. Eerste grote kans VVV via Opoku, maar Robbert te Loeke redt knap met zijn voet.
10e minuut: VVV heeft meer balbezit, maar er zijn nog geen kansen.
20.00 En we zijn begonnen in Groesbeek, VVV trekt direct ten aanval.
19.58 De spelers van Achilles bereiden zich voor op wat ongetwijfeld een zware wedstrijd gaat worden.
19.52 Een hele enthousiaste supporter van VVV, al kent hij het gevaar van De Heikant. "De vorige keer dat ik hier was, verloren we met 3-0."
19.43 Spelers van Achilles zijn bezig met de warming-up
19.34 De sterke arm houdt alles onder controle in Groesbeek: 
19.28 De voertaal in de perskamer is Limburgs. Hier speelt VVV duidelijk een thuiswedstrijd.
19.25 Een thuiszege zou welkom zijn voor Achilles. Niet alleen omdat de Groesbekers laatste staan, maar ook omdat het al meer dan een half jaar geleden is dat de drie punten op De Heikant bleven. Daarna volgden acht nederlagen. Overigens werd in een oefenwedstrijd wel gewonnen, met 5-1 tegen NEC. Maar daar krijg je geen punten voor.
19.20 De opstellingen worden geprint. Maar maakt voorzitter Harrie Derks dus hier de opstelling?
Dit zijn de elf van Achilles in ieder geval:
Te Loeke; Bökkerink, Raterink, Zeller, van Steen; van de Beek, Sequeira, Thoone, Deckers; Hendriks, Boogers.
19.10 De weg naar Groesbeek blijft schitterend. Maar is de weg naar Groesbeek ook vol kuilen voor VVV?
19.00 Het is eigenlijk de aspergederby. Het gebied tussen Groesbeek en Venlo is in het voorjaar feitelijk één groot aspergeveld.
18.55 Bij Achilles ontbreekt Barry Beijer door een schorsing. Mischa Boelens is er niet bij vanwege een gekneusde rib. Mart Raterink (foto) staat voor het eerst in de basis, nu als verdediger. Normaliter mocht hij invallen als stormram in de aanval. Sebastiaan Bökkerink debuteert in Achilles 1 als rechtsback.
18.50 Achilles won één keer thuis van VVV, in december 2014. Het werd toen 3-0 met een hoofdrol voor Freek Thoone, zelf overigens een fervent VVV-fan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!