Nieuws

Verhuisdozen voor Van Ingen, stadionverbod Hoekman, Futuralis weg: maar er wordt ook nog gevoetbald bij NEC

Je zou het in deze hectische weken haast vergeten, maar NEC is ook nog een voetbalclub. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Je zou het in deze hectische weken haast vergeten, maar NEC is ook nog een voetbalclub.
Maar daar gaat het de laatste tijd nauwelijks nog over. Eerst was daar het op non-actief stellen van Danny Hoekman als technisch manager. Maar de Nijmegenaar accepteert zijn gedwongen vertrek niet en meldde zich doodleuk bij een wedstrijd van NEC. Inmiddels zou hij een soort stadionverbod hebben.
Een deel van de fans bleef hem steunen met spandoeken en richtte zich tegen Bart van Ingen, in hun ogen de zondebok. Daarom werden  in de nacht voor de wedstrijd tegen Sparta verhuisdozen voor de ingang van De Goffert geplaatst met teksten als "Bart Oprotten". De clubleiding reageerde met een statement waarin onvoorwaardelijk vertrouwen in de algemeen directeur werd uitgesproken, die naar verluidt toch wel enigszins aangeslagen was door de actie.
Het onderwerp voetbal voerde ook deze week weer niet de boventoon. In een artikel in het weekblad Voetbal International werd allerlei inside informatie vanuit de burelen van NEC gepubliceerd, wat voor de nodige onrust zorgde.
Verder kwam er een definitief einde aan de samenwerking met het externe adviesbureau Futuralis, dat in augustus het contract al had opgezegd. In een evaluatie-gesprek bleek dat de breuk onomkeerbaar was. Waardoor NEC na het gedwongen vertrek van Hoekman nu zonder een technische mensen zit. Peter Wisgerhof uit de Raad van Commissarissen neemt tijdelijk waar, maar de oud-aanvoerder van NEC is te druk met zijn eigen werkzaamheden om dit full-time te gaan doen.

Roda JC uit

Ondertussen moet er ook nog worden gevoetbald. En niet zomaar een wedstrijd. NEC gaat op bezoek bij Roda JC, dat drie punten minder heeft. Als de Nijmegenaren winnen in Kerkrade, wordt er voorlopig even wat afstand genomen van de degradatiezone. Maar bij een nederlaag komt NEC ook sportief dieper in de problemen. En zal ongetwijfeld door velen het verband worden gelegd met de onrust buiten het veld.