Nieuws

Bonnen voor mantelzorgers in Doetinchem

Mantelzorgers van inwoners in Doetinchem krijgen van de gemeente VVV-bonnen als waardering voor hun inzet als zorgverlener. Het is het tweede jaar dat Doetinchem samen met VIT-hulp de zogenaamde mantelzorgwaardering op lokaal niveau organiseert.
ULFT - Mantelzorgers van inwoners in Doetinchem krijgen van de gemeente VVV-bonnen als waardering voor hun inzet als zorgverlener. Het is het tweede jaar dat Doetinchem samen met VIT-hulp de zogenaamde mantelzorgwaardering op lokaal niveau organiseert.
Anders dan vorig jaar kunnen er nu meer mantelzorgers per inwoner worden aangedragen voor een waardering. Toen kon er per mantelzorgontvanger maar één persoon worden aangemeld. Dit jaar is er geen maximum, maar keert de gemeente per zorgontvanger maximaal 100 euro aan bonnen uit. Als er sprake is van één mantelzorger, dan ontvangt hij of zij bonnen per post ter waarde van 50 euro.
Mantelzorgers die aangesloten zijn bij VIT-Hulp ontvangen binnenkort een brief over hoe zij zich kunnen aanmelden. Ook mantelzorgers die niet aangesloten zijn bij een organisatie kunnen zich aanmelden tot 5 december. De eerste bonnen worden op 11 november, tijdens de Dag van de Mantelzorg, uitgereikt.
Foto: REGIO8