Nieuws

Berkelland helpt dure adressen met internet

ULFT - Berkelland wil ‘dure adressen’ in het buitengebied van de gemeente helpen met aanleggen van breedband. De gemeente wil 300.000 euro uitrekken om de woningen te voorzien van een eenmalige subsidie, zodat de bewoners tegen marktconforme prijzen aangesloten kunnen worden.
‘Een breedbandvoorziening is erg belangrijk voor de leefbaarheid en economische ontwikkeling van het buitengebied. Marktpartijen bieden oplossingen aan voor de realisatie van breedband in het buitengebied’, aldus de gemeente. ‘Maar dit leidt niet voor het gehele buitengebied tot betaalbare voorzieningen. De ligging van een aantal adressen maakt dat zij niet tegen ‘normale’ markttarieven aangesloten kunnen worden. Deze adressen wil de gemeente een oplossing aanbieden.’
De huishoudens waar de subsidie voor dient moeten meer dan 2.500 euro kwijt zijn voor de aanleg van de breedbandvoorziening. Tot 7.500 euro komen zij in aanmerking voor de eenmalige ondersteuning. Een woordvoerder van de gemeente schat dat het gaat om ongeveer honderd adressen. De gemeenteraad buigt zich op 11 oktober over het besluit. Indien zij akkoord gaan, is de subsidie vanaf 12 oktober aan te vragen.
Foto: REGIO8