Nieuws

Spinnen, vliegen en een vernieuwde Waalbrug: dit is het nieuws van vrijdag 30 september

Leren vliegen voor het goede doel op Teuge, de mooiste spinnenfoto's deze herfst en de Waalbrug wordt geheel vernieuwd. Dit is het nieuws van vrijdag 30 september © Tonny Jansen
ARNHEM - Leren vliegen voor het goede doel op Teuge, de mooiste spinnenfoto's deze herfst en de Waalbrug wordt geheel vernieuwd. Dit is het nieuws van vrijdag 30 september

Spinnen: eng of mooi?

Het is weer herfst en dat betekent dat de spin zich in groten getale buiten én binnen laat zien. Wij stelden een top 3 samen van de mooiste spinnenfoto's. Want de spin is niet alleen eng voor velen, maar ook een prachtig en nuttig diertje dat schitterende webben weeft. 
Rond 08.00 uur zijn de foto's te zien op gld.nl. 

Vliegen voor het goede doel

Op vliegveld Teuge opent deze vrijdagmiddag een opleidingslocatie voor hulporganisatie MAF. Hierdoor kunnen MAF-piloten nu ook in Nederland worden opgeleid voor goede doelenwerk.
De christelijke organisatie helpt mensen in arme, afgelegen gebieden. De hulp geven ze door bijvoorbeeld medicijnen te brengen of doktoren in te vliegen en daar zijn natuurlijk piloten voor nodig. 
Omroep Gelderland neemt een kijkje op de nieuwe locatie en belt ook met hen, om 7.20 en 8.20 uur. 

Hoe gaat de Waalbrug in Nijmegen eruitzien?

De oude Waalbrug in Nijmegen heeft groot onderhoud nodig. Deze vrijdag presenteren de gemeente en Rijkswaterstaat hoe de brug er uit komt te zien als al het werk klaar is.
Wat wordt bijvoorbeeld de kleur? En hoe worden de brugpilaren belicht? Later is op gld.nl te zien wat de plannen zijn.