Nieuws

Veroordelingen voor massale knokpartij bij Club 8 Arnhem in 2014

De Arnhemse rechtbank heeft donderdag acht verdachten veroordeeld tot (voorwaardelijke) werkstraffen voor hun aandeel in een massale vechtpartij op 22 februari 2014. Die vond plaats in en rond de toenmalige Arnhemse Club 8. Bij die vechtpartij raakten destijds tientallen mensen betrokken. © Facebook
ARNHEM - De Arnhemse rechtbank heeft donderdag acht verdachten veroordeeld tot (voorwaardelijke) werkstraffen voor hun aandeel in een massale vechtpartij op 22 februari 2014. Die vond plaats in en rond de toenmalige Arnhemse Club 8. Bij die vechtpartij raakten destijds tientallen mensen betrokken.
De vechtpartij tussen personeel van de club en bezoekers ontstond in de club aan de Varkensstraat en ging buiten verder. Daarbij werd getrokken en geslagen. De politie wist de vechtersbazen te scheiden en de knokpartij te beëindigen, maar niet voor lang.
Een halfuur later ging een groep bezoekers terug naar de club, waarna het op straat opnieuw tot een confrontatie kwam. Daarbij werd met blikjes gegooid, werd geschopt en geslagen. Ook mensen die weerloos op de grond lagen, kregen er flink van langs. De rechtbank rekent dat de verdachten zwaar aan.

Bewust de confrontatie zoeken

Dat geldt ook voor de bezoekers die na het beëindigen van de eerste vechtpartij terugkwamen en opnieuw en bewust de confrontatie opzochten, aldus de rechtbank.
Voor burgemeester Kaiser was de vechtpartij reden om de club te sluiten, de rechter gaf Kaiser in een daaropvolgend kort geding gelijk. De club kwam eerder, eind 2013, ook al negatief in het nieuws vanwege drugshandel en verboden wapens.

Werkstraffen tot 190 uur

Een 42-jarige man uit Apeldoorn en zijn 22-jarige zoon, beiden beveiligers, kregen een werkstraf van 190 uur; de eigenaar van de club, een 41-jarige Nijmegenaar, kreeg 100 uur werkstraf.
Een 26-jarige Arnhemmer en een 29-jarige man uit Deventer kregen 80 uur werkstraf. Drie andere verdachten, Apeldoorners van 22, 27 en 30 kregen 40 uur werkstraf, de laatste twee voorwaardelijk.
Een 43-jarige Nijmegenaar die ook terecht stond is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Hij zou niet hebben gevochten, maar juist hebben geprobeerd de vechtende partijen te scheiden,

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!