Nieuws

Fietsendieven in Wijchen herkend via Facebookfilmpje

Hoe achterhaal je de identiteit van fietsendieven? Plaats een filmpje op Facebook waarop de dieven goed zichtbaar zijn. Althans, dat hoopte tweewielerspecialist Mari van Rens uit Wijchen. Het bleek een gouden greep. © Facebook Mari van Rens Tweewielerspecialist
WIJCHEN - Hoe achterhaal je de identiteit van fietsendieven? Plaats een filmpje op Facebook waarop de dieven goed zichtbaar zijn. Althans, dat hoopte tweewielerspecialist Mari van Rens uit Wijchen. Het bleek een gouden greep.
De fietsenwinkel schreef op haar Facebookpagina dat een man en een vrouw 'een proefrit hebben gemaakt en tot op heden niet zijn teruggekomen. Wij zouden het op prijs stellen als zij onze fietsen terugbrengen'. Bij het bericht werden camerabeelden van de dieven te zien.
Het bericht werd bijna 10.000 keer gedeeld. Ook kwamen tientallen reacties erop binnen. De namen van de twee dieven waren daardoor redelijk snel bekend. 'Ik heb deze mensen dinsdagochtend met de bus, lijn 13 van Wijchen, van station Dukenburg naar halte Palkerplein gebracht. Stuur me maar een bericht als je hier iets mee wilt of kunt', schreef een buschauffeur.

Aangifte

Eigenaar Mari van Rens heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Ook heeft ze de namen van de twee vermoedelijke daders doorgegeven. Agenten onderzoeken de zaak nu verder.
Het was overigens niet de eerste keer voor de winkel dat klanten hun fietsen niet terugbrachten na een proefrit. 'Dan denk je dat ze niet meer durven als je camera's hebt hangen, maar ze doen het gewoon nog steeds', reageerde de teleurgestelde Van Rens.