Nieuws

Steenderen krijgt meer planten na kritiek op 'kaal' vrieshuis

Aardappelverwerkingsbedrijf Aviko in Steenderen laat extra groen aanplanten in de omgeving van het nog te bouwen vrieshuis. Op die manier moet het gebouw na de bouw beter in het landschap passen.
STEENDEREN - Aardappelverwerkingsbedrijf Aviko in Steenderen laat extra groen aanplanten in de omgeving van het nog te bouwen vrieshuis. Op die manier moet het gebouw na de bouw beter in het landschap passen.
Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan een wens van inwoners van het dorp in de gemeente. Ze waren bang dat de omgeving te kaal zou worden. Aviko betaalt de extra kosten van de beplanting en gaat in overleg met belangenorganisatie Steenderens Belang en Het Steenders Landschap over waar het extra groen moet komen. Dat zal gedaan worden na de bouw, omdat dan duidelijk is waar er de meeste behoefte aan is.

Eerder ook al onvrede bij omwonenden

Onlangs waren omwonenden ook al kritisch over de grootte en vooral hoogte van het gebouw, dat niet in de omgeving zou passen. Het vrieshuis wordt zo'n 95 meter breed, inclusief aanbouw. De lengte is 128 meter, waarvan 88 meter een hoogte heeft van 35 meter. 'Bizar groot', reageerde buurtbewoner Koertien Minjon eerder al. 'Ik wil niet in Aviko wonen, maar in Steenderen.'