Nieuws

Zaak doodrijden 4-jarig jongetje in Zelhem voor het eerst voor de rechter

Voor het eerst buigt de rechter zich over de zaak van het 4-jarige jongetje uit het Zuid-Hollandse Stolwijk dat in juni werd doodgereden in Zelhem, bij Doetinchem. De zaak veroorzaakte grote landelijke ophef, toen bleek dat voor het ongeluk al bekend was dat de 38-jarige verdachte behoorlijke psychische problemen had. © Omroep Gelderland
ZELHEM - Voor het eerst buigt de rechter zich over de zaak van het 4-jarige jongetje uit het Zuid-Hollandse Stolwijk dat in juni werd doodgereden in Zelhem, bij Doetinchem. De zaak veroorzaakte grote landelijke ophef, toen bleek dat voor het ongeluk al bekend was dat de 38-jarige verdachte behoorlijke psychische problemen had.
Toen het ongeluk gebeurde, was Rémon W. uit Doetinchem negen dagen op vrije voeten. Op donderdag 9 juni kwam hij vrij, nadat hij sinds oktober in voorarrest zat wegens onder meer mishandeling en bedreiging.

'Te gevaarlijk om vrij te laten'

De man mocht van de rechter zijn zaak in vrijheid afwachten, op voorwaarde dat hij zijn medicijnen zou blijven gebruiken, zich zou melden bij de reclassering en meewerkte aan een psychologisch onderzoek.
Maar de reclassering, die de man begeleidde, was het daar niet mee eens en vond het 'te gevaarlijk' hem vrij te laten.
Een dag voor het fatale ongeval, de man was toen een week vrij, wilde het Openbaar Ministerie via de rechter opname in een kliniek afdwingen, omdat de reclassering merkte dat het niet goed met W. ging. Ook zijn moeder trok aan de bel, omdat haar zoon te gevaarlijk zou zijn om vrij rond te lopen.

Verdachte niet aanwezig

Het gaat nu om een pro-formazitting. De zaak wordt dus nog niet inhoudelijk behandeld. De verdachte en zijn advocaat zijn niet aanwezig in de rechtszaal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!