Nieuws

Centrum Seksueel Geweld breidt uit naar Achterhoek

Het Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek is vanaf september ook actief in de Achterhoek. Het CSG helpt slachtoffers die een aanranding of verkrachting hebben meegemaakt. © REGIO8.
ULFT - Het Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek is vanaf september ook actief in de Achterhoek. Het CSG helpt slachtoffers die een aanranding of verkrachting hebben meegemaakt.
'Het CSG Twente-Achterhoek is op dit moment in gesprek met partijen uit de Achterhoek en hoopt binnenkort het aantal partijen uit te breiden', aldus de organisatie.
Het CSG werkt al samen met onder andere de GGD Twente, de Huisartsendienst Twente-Oost en Veilig Thuis Twente en wil hier dus graag Achterhoekse partners aan toevoegen. Door de uitbreiding van het werkgebied met de acht gemeenten uit deze regio werd de term ‘Achterhoek’ al aan de naam toegevoegd.
'Het doel van het CSG Twente-Achterhoek is slachtoffers van seksueel geweld zo snel mogelijk na het geweld goede en gerichte zorg te bieden', vertelt het CSG. 'Artsen, verpleegkundigen, psychologen en politie werken in het CSG Twente-Achterhoek samen om overlap en gaten in de zorg te voorkomen.'