Nieuws

Wielrenner Tjallingii wint eigen afscheidsrace in Arnhem

ARNHEM - Maarten Tjallingii is officieel in juni al gestopt met wielrennen, maar vanmiddag stapte hij nog één keer op de racefiets. De renner won de afscheidsrace, die speciaal voor hem georganiseerd was.
Die afscheidsrace werd gehouden in de 'achtertuin' van de 38-jarige Arnhemmer. Hij rijdt mee in een prominentenrace op de Paasberg in de provinciehoofdstad. Ook onder anderen Wilco Kelderman uit Barneveld is van de partij, net als Bram Tankink, Jos van Emden en Moreno Hofland. Verder doen er renners van het Marco Polo Cycling Refugee Team mee. Het startschot werd om 17.00 uur gelost door wethouder Gerrie Elfrink, die in mei in Arnhem de blauwe trui van het bergklassement in de Giro aan Tjallingii mocht uitreiken.

'Ik wil ook de blauwe trui winnen'

Eerder op de dag was er al een Maarten Tjallingii Fiets Feest met een loopfietsenrace, een dikke banden race en een mountainbike clinic, allemaal voor kinderen. Dat was een groot succes. De ruim 100 aanwezige kinderen waren vol enthousiasme op de dag afgekomen. Veel van hen willen hun grote held, Tjallingii, achterna. 'Ik wil ook wel die blauwe trui winnen', zei één van de jonge deelnemers. 
Verder werd er geoefend op een evenwichtsbalk en werd er fietstikkertje gespeeld. Ook reed de Arnhemse profrenner mee met een wedstrijdje van de jeugd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!