Nieuws

Weerstand tegen azc Ewijk, afschieten van knobbelzwanen: dit is het nieuws van dinsdag 27 september

Omwonenden van het toekomstige azc in Ewijk stappen naar de rechter, ziekenhuiskamerconcerten in Arnhem en de rechter moet een besluit nemen over het afschieten van knobbelzwanen. Dat is onder meer het nieuws op dinsdag 27 september. © Wiki Commons
ARNHEM - Omwonenden van het toekomstige azc in Ewijk stappen naar de rechter, ziekenhuiskamerconcerten in Arnhem en de rechter moet een besluit nemen over het afschieten van knobbelzwanen. Dat is onder meer het nieuws op dinsdag 27 september.

Omwonenden tegen toekomstige azc in Ewijk

Omwonenden van het toekomstige azc in Ewijk willen dat de rechter de bouwwerkzaamheden stil legt totdat de bezwarencommissie uitspraak heeft gedaan over hun klachten.
Bewoners van de Koningstraat in Beuningen vroeger eerder al aan de gemeente de stoep voor hun huizen op te heffen, zodat er straks geen asielzoekers langs kunnen lopen. Maar dit verzoek werd afgewezen.
De zaak dient vanochtend voor de rechtbank in Arnhem.

Ziekenhuiskamerconcerten in Arnhem

De muzikanten Tim Kroesen en Aniek Maren van Bedside Buskers gaan vandaag naar Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem om daar patiënten op te vrolijken met een lied. Eerder verzorgden ze al ziekenhuiskamerconcerten in Deventer.
Bedside Buskers is gebaseerd op het Amerikaanse initiatief Musicians On Call, die dit al vijf jaar doen.

Rechter moet besluit nemen over afschieten knobbelzwanen

De vogelwerkgroep Zutphen stapt naar de rechter vanwege het afschieten van 2000 knobbelzwanen in Gelderland in vijf jaar tijd. De provincie heeft een ontheffing afgegeven omdat de zwanen schade veroorzaken.
Waarnemend voorzitter Grotenhuis vindt afschieten een te zwaar middel als de schade enkele duizenden euro's bedraagt. Volgens hem kan er preventief nog meer worden gedaan om de zwanen te verjagen.
De zitting is vanochtend in de rechtbank in Arnhem.