Nieuws

Zwarte Cross laat tientallen festivals achter zich en wint internationale award

De Zwarte Cross heeft een Festival Award gewonnen voor de beste sfeer. Het Lichtenvoordse festival liet daarmee onder meer Duitse en Belgische concurrenten achter zich.
LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross heeft een Festival Award gewonnen voor de beste sfeer. Het Lichtenvoordse festival liet daarmee onder meer Duitse en Belgische concurrenten achter zich.
'Een terechte winnaar van de Festileaks Award in de categorie ‘sfeer’, zo laat organisator Festileaks weten. 'We schreven afgelopen zomer weer Festivalrapporten van tientallen festivals kriskras door Europa. Op ieder festival vroegen we 100 festivalgangers een cijfer te geven over hun festivalbeleving.' De Zwarte Cross kwam dus uit de bus als festival met de beste sfeer.
'Hier kom je niet voor de alcoholvrije cocktails en veganistische eettentjes, maar voor de traditionele bierdouche en Hollandse gezelligheid. De bezoekers komen van heinde en verre om er met zijn allen één groot feestje van te maken. De oprechte glimlach van je festivalbuur in de ochtend doet je meteen vergeten dat hij je de hele nacht wakker heeft gehouden', luidt de uitleg voor de winst van de Zwarte Cross.
De organisatoren van de Zwarte Cross reageren verheugd op het winnen van de award. 'Een mooi compliment' zegt Pieter Holkenborg van de organiserende Feest Fabriek. Het gaat om een publieksprijs en dat is extra mooi. En gaan ze het nog vieren? 'Nee we zijn nuchtere Achterhoekers hè', is de reactie.