Nieuws

(VIDEO) Vitesse stelt enorm teleur in Enschede: 2-1 nederlaag

ENSCHEDE - Vitesse heeft zondagmiddag enorm teleurgesteld in Enschede. De Arnhemmers konden bij winst aansluiten bij de subtop van de eredivisie, maar moeten nu even een stapje op de plaats doen. Bij FC Twente werd namelijk met 2-1 verloren. Buiten de nederlaag om was het veldspel van de Arnhemmers ook nog eens niet om aan te zien. Daarmee is de middag uitgelopen op een totale deceptie.

EINDSTAND FC TWENTE - VITESSE: 2-1

94e minuut: Einde wedstrijd.
93e minuut: Ede mag nog door naar Room, maar stuit op de keeper. Geen 3-1.
91e minuut: 2-1! Baker doet iets geniaals. Een schot van ruim 30 meter belandt in de goal van FC Twente. Het enige Arnhemse hoogtepuntje in deze wedstrijd.
90e minuut: Er komen nog vier minuten bij. Het is dat het mooi weer is, verder willen de voetballers van Vitesse zo snel mogelijk van het veld af lijkt me zo.
84e minuut: 2-0! Het gaat helemaal mis voor Vitesse. Celina mag in de zestien meter aannemen en in de verre hoek binnenschieten. Room en Kashia staan er beteuterd bij.
83e minuut: Er gaat ook veel mis bij Vitesse. Bij een lange bal naar voren lopen Miazga en Van Wolfswinkel elkaar in de weg. Bal in de handen van Marsman.
80e minuut: U zult wel denken, zijn er in Twente internetproblemen? Nee, er gebeurt gewoon werkelijk helemaal niets.
63e minuut: Matt Miazga maakt zijn competitiedebuut voor Vitesse. Hij vervangt Maikel van der Werff.
60e minuut: Eloy Room moet twee keer ingrijpen bij de Arnhemmers en weet zijn goal schoon te houden na een goed schot van Oosterwijk.
53e minuut: Doelpuntenmaker Unal gaat eraf, hij heeft te veel last van de blessure die hij in de eerste helft opliep. Jari Oosterwijk vervangt hem.
51e minuut: Yeboah weer weggestuurd. Hij legt keurig af op spits Unal, maar die schiet nu net naast.
47e minuut: Twente-supporters willen een strafschop voor een overtreding op Yeboah, maar die krijgen ze niet. Weer een luid fluitconcert.
46e minuut: Tighadouini heeft het veld verlaten. Nathan vervangt hem.
45e minuut: Rust. FC Twente supporters hebben het gehad met Manschot. Hij keurde een goal van de Tukkers onterecht af.
45e minuut: Yeboah lijkt de 2-0 te maken voor FC Twente, maar Manschot keurt de goal af. Waarom dat het geval is, is nog niet geheel duidelijk. Luid fluitconcert van FC Twente-publiek richting scheidsrechter Manschot.
41e minuut: Van Bergen probeert het van een afstandje, maar zijn schot is ook niet gevaarlijk. De Twente-doelman kan wederom makkelijk oprapen.
37e minuut: Een hoekschop van Baker komt op het hoofd van Foor, maar die kan geen richting aan de bal geven.
35e minuut: Tighadouini probeert vanaf de middellijn helemaal zelf naar het doel te komen, maar zijn schot aan het eind lijkt ergens op.
28e minuut: Van Bergen meteen gevaarlijk met voorzet op Van Wolfswinkel, maar het is weer Marsman die eerder bij de bal is.
26e minuut: Milot Rashica moet geblesseerd het veld verlaten. Voor hem komt Mitchell van Bergen.
24e minuut: Een goede bal van Lewis Baker wordt bijna ingekopt door Ricky van Wolfswinkel, maar keeper Marsman tikt de bal weg en neemt de Vitesse-spits daarbij mee.
18e minuut: Een combinatie tussen Van Wolfswinkel en Leerdam levert bijna de gelijkmaker op, maar het schot van de rechtsback is niet goed.
15e minuut: 1-0! Op rechts gaat het niet helemaal goed bij Vitesse waar de Tukkers zomaar door kunnen lopen. De voorzet mag er ook komen en die komt terecht bij spits Unal, die staat helemaal vrij en scoort.
12e minuut: Het is eind september en 26 graden. Na 12 minuten is het dus ook tijd om al even naar de waterfles te grijpen.
10e minuut: Er is nog weinig te beleven in de Grolsch Veste. Vitesse controleert en zoekt de aanval.
5e minuut: Adnane Tighadouini is de eerste speler die een doel onder vuur neemt. Zijn schot scheert alleen net over
14.30 uur: De wedstrijd is begonnen!
14.25 uur: Hakim Ziyech neemt afscheid bij FC Twente, samen met Jerson Cabral en Robbert Schilder.
14.15 uur: Veel supporters zijn er niet mee naar FC Twente vanuit Arnhem.
14.05 uur: Vitesse is begonnen aan de warming-up in Enschede.
13.58 uur: Oud-FC Twente voetballer Hakim Ziyech neemt vandaag afscheid bij de Tukkers. Hij is deze zomer overgestapt naar Ajax.
13.53 uur: De stand van de eredivisie wordt in Twente altijd op een bijzondere wijze weergegeven.
13.45 uur: Vitesse en FC Twente hebben allebei een goede spits in hun selectie rondlopen. Bij de Arnhemmers is dat Ricky van Wolfswinkel, hij heeft er al vier in liggen. De spits van FC Twente doet het ietsje beter. Enes Unal heeft er al vijf gemaakt.

13.40 uur: De wedstrijdleiding ligt in handen van Jeroen Manschot. En in dit zonovergoten stadion gaat gevoetbald worden.
13.35 uur: Bij winst komt Vitesse op 13 punten uit zeven duels. Dat is er dan ééntje minder dan AZ en SC Heerenveen hebben. Die staan respectievelijk op plek 5 en 4.
13.30 uur: De opstelling van Vitesse is bekend. Tighadouini speelt op linksbuiten, dat betekent dat Nathan op de bank zit.
Room, Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk; Baker, Foor, Nakamba, Rashica, Van Wolfswinkel, Tighadouini.