Matig De Graafschap kopje onder bij NAC Breda

BREDA - De Graafschap heeft uit opnieuw niet kunnen winnen. Bij NAC Breda werd het 1-0. De Achterhoekers lieten de kans liggen om aansluiting te vinden in de subtop en zakken weer terug naar een beschamende 13e plaats.

Liveblog: door Richard van der Made

90e min + 4: De Graafschap verliest met 1-0 en haakt voorlopig af in de strijd om de bovenste plaatsen. De Achterhoekers zakken zelfs weg naar een beschamde 13e plaats.

89e min: Een grote kans nog voor invaller Smeets, maar De Graafschap faalt in de afwerking

87e min: Bednarek redt fabelachtig een bal van El Allouchi die richting de kruising zeilt. Van Overbeek komt voor de slotminuten voor de leegstreden Van den Hurk.

84e min: De Graafschap dringt meer aan en scoort dan toch nog bijna uit een hoekschop. Luis Pedro is dichtbij de gelijkmaker als Brondeel loslaat. Aan de andere kant keert Bednarek een schot van afstand en houdt De Graafschap nog in de race.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">De Graafschap krijgt weinig voet aan de grond tijdens &#39;Avondje NAC&#39; in Breda. Titelaspiraties kunnen voorlopig weer de ijskast in. Nog 1-0.</p>&mdash; Richard van der Made (@rvandermade) <a href="https://twitter.com/rvandermade/status/779405159768129536">23 september 2016</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

71e min: Bannink naar de dug-out, voor hem komt El Jebli. De oud-Lienden speler is terug na een schouderblessure. De Graafschap krijgt wel wat mogelijkheden, maar het is te weinig om NAC echt pijn te doen.

66e min: Vreman wisselt voor het eerst. Koolhof moet eraf, werd weinig bereikt en had het in balbezit vaak ook lastig. Smeets is zijn vervanger.

59e min: Driver is op rechts doorgebroken. Zijn voorzet bereikt Koolhof, maar die treuzelt te lang en kan de bal ook niet onder controle krijgen. Er gebeurt verder niet veel in de tweede helft. De Graafschap kan NAC niet onder druk krijgen.

51e min: de fans van de Superboeren blijven De Graafschap ook in de 2e helft volop steunen

46e min: de 2e helft is begonnen. Geen nieuwe spelers nog. De Graafschap zal beter voor de dag moeten komen, anders loopt het opnieuw flinke averij op.

In de rust: Het bier vloeit weer rijkelijk bij NAC Pas als het gele vocht hier op is, is er echt sprake van paniek. Mooie volksclub

44e min: twee kansen op rij voor De Graafschap. Eerst Bannink die Brondeel redding ziet brengen en daarna een grote kans voor Nieuwpoort die net als dinsdag tegen Heerenveen een kopbal niet in het doel ziet gaan.

39e min: Bannink haalt eindelijk eens de achterlijn. Bannink zet voor vanaf rechts, maar NAC kan eenvoudig wegwerken.

30e min: De Graafschap kan weinig uitrichten tot nu toe. NAC controleert het duel, is agressiever en voetbalt ook makkelijker.

23e min: NAC komt op 1-0. Luis Pedro heeft geen grip op de snelle bewegingen van Dessers. De verdediger laat zich te makkelijk naar achteren drukken. In de kluts komt de bal voor de voeten van Korte die van dichtbij hoog raak schiet.

15e min: Het beginoffensief van NAC is gaan liggen. De Graafschap komt wat beter in de wedstrijd en houdt de bal ook iets langer in de ploeg. Duidelijk is al wel dat de ploeg van Vreman een lastige avond te wachten staat.

8e min: De openingsfase is duidelijk voor NAC, maar ook De Graafschap meldt zich. Een prima aanval via Bannink en Parzyszek eindigt in de zestien bij Van de Hurk die een lichte duw in de rug krijgt van Sporkslede. Scheidsrechter Van de Graaf ziet er geen penalty in.

5e min: Natuurlijk is het sfeertje mooi, zoals altijd bij NAC. De club speelt voor het tweede jaar op rij in de Jupiler League, maar het stadion zit met 14 duizend mensen zo goed als vol.

1e min: NAC begint stormachtig. De eerste grote kans is voor Al Allouchi die voorlangs schiet bij keeper Bednarek.

19.59 uur De ploeg van trainer Jan Vreman won vorige week thuis met 3-0 van FC Emmen. Dinsdag volgde uitschakeling in de beker tegen SC Heerenveen (5-1). NAC Breda werd ook uitgeschakeld. VVV Venlo was met 2-0 te sterk.

19:44 uur: Trainer Jan Vreman in gedachten verzonken, een kwartier voor de aftrap.

19.57 uur Beide ploegen betreden het fraaie Rat Verlegh stadion.

19.49: Nog maar eens de al verwachte opstelling van De Graafschap. Zonder de geblesseerde Nathaniel Will dus.

Bednarek, Nieuwpoort, Lammers, Pedro, Cicek; Bannink, Diemers, Koolhof, Driver; Parzyszek en Van den Hurk

19.48: Natuurlijk zijn er ook in Breda weer veel fans van de Superboeren aanwezig. Zo te zien is het vertrouwen in een goede afloop groot

19:47 uur: de warming-up van De Graafschap zit er op. Voorop Lion Kaak uit Hengelo, die weer bij de reserves zit. Ook El Jebli, Smeets, Van Overbeek, Keurtjes en Vreman junior zitten op de bank in Breda.

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal De Graafschap
Deel dit artikel:

Reageren