Massaal de Gelderse boomgaarden in voor Appelplukdag

ARNHEM - Op twaalf plaatsen in Gelderland kunnen liefhebbers morgen appels plukken. Veel boomgaarden stellen hun bedrijf open vanwege de Landelijke Appelplukdag.

Om aandacht te vragen voor het werk van fruittelers stellen twaalf Gelderse bedrijven hun boomgaard open om belangstellenden hun eigen appels te laten plukken én proeven. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten zoals proeverijen en wandelingen in en om de boomgaard.

Duizenden mensen komen plukken

Boomgaard De Woerdt uit Ressen stelt de boomgaard elke zaterdag in september open, ze zijn een echte voorloper van de appelplukdag. In 2005 begonnen ze samen met vier andere bedrijven met de open dag. Nu doen in heel Nederland zo'n veertig bedrijven mee.

Eigenaar Wessel van Olst heeft hoge verwachtingen "We verwachten met dit weer toch wel duizenden mensen in onze boomgaard."  

Luister hier naar een gesprek met de Ressense appelboer: 

Gelderse Elstar 'nu op zijn best'

De appel met Gelderse roots, de Elstar, is nu op z'n best zegt Van Olst. "Die kan ik je nu echt aanbevelen."  Ook andere appelsoorten zoals de Goudreinet, erg geschikt voor appeltaarten, zijn nu goed om te plukken. De Landelijke Appelplukdag wordt georganiseerd door de Nederlandse Fruittelers Organisatie.

Wilt u weten waar u terecht kunt om te plukken? Kijk dan hier

 

Deel dit artikel:

Reageren