80-jarige voetballer uit Apeldoorn scoort nog steeds

APELDOORN - 80 jaar is hij, maar nog steeds scoort Jaap van Gerwen uit Apeldoorn bij de amateurvoetbalclub CSV. Vandaag werd Van Gerwen door zijn teamgenoten tijdens de training verrast. Zijn medespelers gaven hem een boek dat gaat over zijn eigen voetbalcarrière. Onder meer assistent-trainer Edward Sturing van Vitesse en oud bondscoach Bert Van Marwijk schreven een stuk in het boek over Van Gerwen.

Tijdens de drinkpauze werd Van Gerwen door zijn voetbalkameraden van het 45+team van CSV in het zonnetje gezet. 'Hij scoort dan nog wel maar er is wel één gouden regel binnen het team. Van Gerwen mag vanwege zijn hoge leeftijd niet té hard aangevallen worden,' aldus Dick Steffens van de club. Uit het boek is op te maken hoe de sportieve carrière van Jaap van Gerwen verloopt. Hij komt uit Tiel en begon daar al met voetballen bij een jeugdelftal van TEC.

Amateurvoetballer Van Gerwen valt op in Tiel 

Van Gerwen blijkt tijdens zijn TEC periode een top amateur die altijd tot de besten behoorde, in het jeugdelftal waarin hij speelde. In deze periode wordt hij uitgenodigd voor vertegenwoordigende elftallen in de regio waarvoor de beste spelers uit de omgeving worden geselecteerd.

Van Gerwen wordt trainer bij Go Ahead Eagles

In 1963 verhuist Jaap Van Gerwen naar Apeldoorn omdat hij daar bij PGEM gaat werken. Hij gaat voetballen bij AGOVV dat op dat moment nog in het betaalde voetbal uitkomt. Na zijn periode als voetballer wordt hij trainer. Dat doet Van Gerwen bij verschillende amateurclubs. Ook is hij jeugdtrainer bij profclub Go Ahead Eagles in Deventer. Tot op hoge leeftijd is hij ook hersteltrainer bij AGOVV .

Bert van Marwijk kreeg training van Van Gerwen 

Van Gerwen was onder anderen trainer van oud bondscoach Bert van Marwijk toen deze in de jeugd van Go Ahead Eagles speelde. Van Marwijk heeft goede herinneringen aan deze tijd. Ook hij schreef een stuk over Van Gerwen in het boek dat speciaal voor hem werd gemaakt. 

Deel dit artikel:

Reageren