Nieuws

Wat is er dit weekend allemaal te doen in Gelderland?

Het Chocoladefestival Zutphen begint zondag weer.
Het belooft opnieuw een prachtig nazomerweekend te worden. En zoals u van ons gewend bent, zet Omroep Gelderland de leukste evenementen en uitjes voor u op een rij. © archief
ARNHEM - Het belooft opnieuw een prachtig nazomerweekend te worden. En zoals u van ons gewend bent, zet Omroep Gelderland de leukste evenementen en uitjes voor u op een rij.

Gelredag en Burendag samen in Kasteel Ammersoyen

De Gelredagen zijn weer begonnen en deze zaterdag strijken onze ridders neer in Kasteel Ammersoyen. Het kasteel is in de ochtend gratis te bezoeken en in de middag is het kasteel gratis toegankelijk voor de buren uit de omliggende straten van het kasteel, want het is tenslotte ook nationale Burendag. 
Ook wordt vandaag het startsein gegeven om verhalen, foto’s en spulletjes die te maken hebben met kasteel Ammersoyen te delen. Iedereen die verhalen heeft over het kasteel, van voor of na de periode van de restauratie in de jaren 70, kan contact opnemen met medewerkers van het kasteel. 

Voor gasten en buren

De Gelredag start om 10.00 uur en eindigt om 13.00 uur. Daarna kan iedereen het kasteel zelfstandig bezichtigen of deelnemen aan een van de rondleidingen om 10.30 uur, 11.30 uur of 12.30 uur. Buren van Ammersoyen zijn de hele dag welkom.
Adres: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Zie ook: Ridders van Gelre

Nacht vol kunst in Nijmegen

Deze zaterdag vindt de zesde editie plaats van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Er doen 46 partijen mee en de verwachting is dat er ruim 3000 bezoekers naar de Kunstnacht komen. 
Er zijn verschillende locaties, verspreid over de stad, van het stadscentrum tot het Honigcomplex. Ze bieden een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, interactieve installaties, multimedia, wetenschap en dans. Er is een doorlopend programma van 20.00 uur tot 01.00 uur. 

80 jaar marechaussee in het museum

Het Marechausseemuseum in Buren bestaat 80 jaar, en dat wordt dit weekend gevierd. Ruim tweehonderd jaar Nederlandse marechaussee wordt vormgegeven in een expositie, zodat bezoekers kennis kunnen maken met de taken en werkzaamheden van de militaire politie toen en nu. 
Er zijn ook activiteiten en demonstraties en kinderen kunnen worden geschminkt als een echte militair en een speurtocht doen. Er is zelfs een exercitie-les. 
Beide museumdagen vinden plaats in het museum, in de tuinen van het museum en in de direct omliggende straten. Het evenement begint op zaterdag en zondag om 11.00 uur en eindigt om 16.30 uur.

Tijd voor chocola in Zutphen

Het Chocoladefestival Zutphen begint zondag weer. Het jaarlijkse evenement is te zien bij Omroep Gelderland maar wie tijd heeft, kan het natuurlijk ook gewoon zelf beleven. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur is alles even van chocolade in Zutphen. Het idee is: proeven, beleven en genieten. 
Er zijn demonstraties bonbons maken, koken met chocolade, schilderen met chocolade, chocoladebier proeven, kunstwerken van chocolade, rondvaarten in een fluisterboot, chocolade fondue, modeshow, poppentheater, kinderactiviteiten, muziek en nog veel meer.
Bezoekers van de Hanzestad kunnen bovendien de Walburgistoren beklimmen, vanaf 12.00 uur ieder uur tot 16.00 uur. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!