Demonstranten komen voor niets naar raadsvergadering West Maas en Waal

BENEDEN-LEEUWEN - Tientallen demonstranten verzamelden zich donderdagavond voor niets bij het gemeentehuis van West Maas en Waal. Ze wilden actie voeren tegen de opvang van statushouders in tricotagefabriek De Bikkelen. Maar het onderwerp stond niet op de agenda van de gemeenteraadsvergadering.

'Misverstand'

Wethouder Van Swam spreekt van een misverstand. Omwonenden hadden een bezwaarschrift gestuurd aan de gemeente, wat vermeld werd in de raadsstukken. Maar als gespreksonderwerp stond het niet op de agenda. De demonstranten gingen daar volgens de wethouder wel vanuit. De demonstranten hebben een pamflet overhandigd, waarna ze weer naar huis zijn gegaan.

Maximaal twaalf

Volgens de gemeente komen er maximaal twaalf statushouders in de tricotagefabriek De Bikkelen in Beneden-Leeuwen te wonen. Een definitief besluit hierover is nog niet genomen. Zo is er eerst nog toestemming nodig van de Omgevingsdienst Rivierenland. Afgelopen juni heeft het college van burgemeester en wethouders gezegd meer statushouders op te zullen gaan vangen.

Meer over dit onderwerp:
Rivierengebied West Maas en Waal
Deel dit artikel:

Reageren