Alweer een zomers weekend in aantocht: 25 graden!

WAGENINGEN - Volgens de astronomie begon donderdagmiddag om 16.21 uur de herfst. Toch heeft het er alle schijn van dat we komend weekend nog één keer kunnen genieten van een echt zomers weekend in Gelderland.

Volgens Meteogroup uit Wageningen wordt het zaterdag zo'n 23 graden Celsius in onze provincie. Een dagje later wordt het in enkele delen van Gelderland zelfs nog twee graden warmer.

'De wind is morgen naar het zuiden gedraaid, wat inhoudt dat er van oorsprong warme lucht wordt aangevoerd. Dat gaan we merken', vertelt Tom van der Spek van Meteogroup. 'Zaterdag begint met wolkenvelden, maar al snel komt de zon erbij. Zondag tikt de temperatuur op sommige plaatsen zelfs de 25 graden aan.'

Meer dynamiek

De vooruitzichten voor de komende weken zien er vanuit het zomerse perspectief iets minder florissant uit. Van der Spek: 'Als we naar de tweede helft van volgende week kijken, worden de aanwijzingen groter dat de herfst op gang komt. Er komen wat actievere depressies bij Gelderland in de buurt. Dan krijgen we ook het herfstweer dat meer bij de herfst past, namelijk meer dynamiek met buien, zonneschijn en wind.'

Luister hier het hele interview met Tom van der Spek bij Radio Gelderland:

Meteorologische en astronomische herfst

De meteorologische herfst begon officieel 1 september. Deze meteorologische datum is vastgesteld om de administratie van alle seizoenen gemakkelijk bij te houden. De astronomische datum wordt bepaald door het moment dat de zon op de keerkring komt, vaak rond de 21ste van september.

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Wageningen Weer
Deel dit artikel:

Reageren