Foute afvalzak in Winterswijk: dat wordt betalen

ULFT - Winterswijk gaat flinke boetes uitdelen als inwoners van de gemeente zich niet houden aan de regels rond het aanbieden van huisvuil. De handhaving van de nieuwe regels en het weggooien van afval zelf moeten betaald worden door de daders.

Volgens de gemeente worden wekelijks ongeveer 100 zakken fout aangeboden. 'Onder verkeerd aanbieden wordt verstaan: het afval te vroeg of te laat buiten zetten, het afval naast een container zetten of het afval ergens anders op straat zetten. Vuilniszakken op straat zijn niet alleen een onplezierig gezicht, ze trekken ook ongedierte aan', aldus het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk.

90 euro aftikken

Het schrijven van boetes is niet nieuw, dat gebeurde al enige tijd. Nieuw is dat bij een constatering op heterdaad direct een boete van 90 euro wordt uitgeschreven en dat de eigenaar van het afval de zakken meteen dient op te ruimen.

Als de eigenaar dan nog zijn afval niet opruimt, moet degene uiteindelijk betalen voor handhaving en het opruimen. Bij een niet-heterdaad, ruimt de gemeente het afval zelf op en krijgt de eigenaar later alsnog de boete en de bijkomende opruimkosten thuisgestuurd.

Winterswijk waarschuwt inwoners dat de boetebedragen oplopen als iemand vaker de fout ingaat. De vernieuwde regels gaan op woensdag 28 september in. De afvalzakken zelf mogen nog wel gewoon gebruikt worden, let alleen op waar u ze weggooit.

Meer over dit onderwerp:
REGIO8 Winterswijk
Deel dit artikel:

Reageren