Personeel pluimveebedrijf Plukon staakt en Zevenaar krijgt een duurzame fabriek: dit is het nieuws van vrijdag 23 september

ARNHEM - Hoe gaan gemeenten om met vluchtelingen, personeel van pluimveebedrijf Plukon legt het werk neer en in Zevenaar wordt een duurzame fabriek voor beton geopend. Dat is onder meer nieuws op vrijdag 23 september.

Huisvesting vluchtelingen en integratieprojecten

Kunnen gemeenten voldoende huizen vinden voor vluchtelingen en hoe zit het met integratieprojecten? Omroep Gelderland brengt de resultaten naar buiten van een enquête die ze hield onder alle 54 Gelderse gemeenten

Staking bij Plukon

Medewerkers van Plukon in Wezep leggen vanmorgen korte tijd het werk neer. Ze voeren actie voor een betere cao. Plukon is marktleider in de pluimveeverwerkende industrie. Vakbond CNV kwam wel tot een cao-akkoord, de FNV niet. Die bond vindt onder meer een loonsverhoging van 3,75 procent in twee jaar te weinig. 

Duurzame fabriek geopend in Zevenaar 

Het is de eerste fabriek in Nederland die duurzame zand- en grindvervangers voor beton produceert, de nieuwe fabriek van Van Gansewinkel Minerals in Zevenaar. De fabriek wordt geopend door Boris van der Ham, voorzitter van de Vereniging Afvalbedrijven en voormalig Kamerlid voor D66.

Deel dit artikel:

Reageren