Wie verwoestte het beeld van kunstenares Guusje en haar overleden man in Kapel-Avezaath?

KAPEL AVEZAATH - Er is niet veel meer over van het beeld in Kapel Avezaath dat Guusje Kaayk maakte samen met haar inmiddels overleden partner Coen. Woensdagavond vernielden vandalen hun werk.

Het beeld, dat in 2006 werd gemaakt van een harde soort steen, had de vorm van een mensenlichaam. Het was een samenwerking met haar partner Coen, die twee jaar geleden overleed. 

Maatje valt weg

De situatie maakt Guusje erg emotioneel: 'Dit is heel triest. Er is al zoveel verdwenen in mijn leven. Eerst valt mijn maatje weg en daar heb je dan veel verdriet van en nu krijg je dit,' vertelt de kunstenares aangeslagen.

'Dacht: het valt wel mee'

Woensdagavond kreeg Guusje een belletje met de mededeling dat het beeld was vernield. 'Ik was in paniek maar ik dacht ook dat het wel mee zou vallen, dat het nog hersteld zou kunnen worden.' Maar toen ze donderdagochtend bij de resten aankwam, wist ze het meteen: dit is een verloren zaak.

De gemeente had het beeld sinds 2013 in bruikleen. Guusje deed aangifte van vernieling en hoopt dat getuigen zich zullen melden.
 

Meer over dit onderwerp:
Buren
Deel dit artikel:

Reageren