De Graafschap-coach Jan Vreman: het voetbal leeft bij NAC

DOETINCHEM - Hoewel NAC wel eens betere tijden heeft gekend, is de Bredase club nog altijd populair en geliefd. 'Voetbal leeft daar', weet ook trainer Jan Vreman die met De Graafschap vrijdag op bezoek gaat bij NAC.

NAC en De Graafschap zijn twee echte volksclubs met een grote aanhang en een fraai stadion. Toch spelen ze tegenwoordig allebei in de Jupiler League. Voor NAC is het zelfs het tweede seizoen op rij. De Graafschap verwacht meer aan voetballen toe te komen. 'Ik denk wel dat wij daar iets meer ruimte krijgen als dinsdag tegen Heerenveen', kijkt Vreman vooruit op het treffen in het Rat Verlegh stadion.

Het 'avondje NAC', maar heeft wel wat aan glans verloren de afgelopen jaren. Vreman weet niet goed wat hij kan verwachten. 'Het is afwachten welke kant het op gaat', vervolgt Vreman. 'Gaan zij afjagen, willen ze het spel maken? Ik weet het niet. Het lijkt me wel dat ze revanche willen voor dinsdag', duidt de oefenmeester op de bekerdeceptie tegen VVV Venlo.

De Graafschap mist alleen Nathaniel Will. De ziekenboeg is de afgelopen weken leeggestroomd. Vreman kan dus meer keuzes maken. 'We kunnen weer wat meerdere kanten op. Dat is prettig. Belangrijk is daarbij ook welke types we nodig denken te hebben voor een bepaalde wedstrijd. Dat kan verschillen.'

Koolhof terug in de basis

De middenvelders Smeets en El Jebli zitten opnieuw bij de selectie maar beginnen weer op de bank. Lion Kaak en Elvio van Overbeek speelden tegen Heerenveen vanaf het begin, maar zijn nu weer ingedeeld bij de reserves. 'Koolhof speelt weer, net als tegen FC Emmen', maakte Vreman duidelijk na de training bij SVDW op donderdagmiddag . 'Hoewel ik vind dat we het goed gedaan hebben tegen Heerenveen houden we vast aan dezelfde ploeg die tegen FC Emmen speelde', gaf Vreman alvast prijs.

 

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal De Graafschap
Deel dit artikel:

Reageren