Nieuws

Invallen wegens uitkeringsfraude en witwassen in onder meer Wijchen en Buren

In een onderzoek naar uitkeringsfraude en witwassen heeft de politie donderdagochtend op zes locaties invallen gedaan. Dat gebeurde in Wijchen, Ewijk, Buren en Schaijk. Twee mannen van 48 en 49 uit Wijchen en een vrouw van 49 uit Wijchen zijn als verdachten aangemerkt. © pixabay.com
WIJCHEN - In een onderzoek naar uitkeringsfraude en witwassen heeft de politie donderdagochtend op zes locaties invallen gedaan. Dat gebeurde in Wijchen, Ewijk, Buren en Schaijk. Twee mannen van 48 en 49 uit Wijchen en een vrouw van 49 uit Wijchen zijn als verdachten aangemerkt.
De politie heeft beslag gelegd op een recreatiewoning en een garage. Ook werden onder meer auto's, motoren en een gestolen bromfiets in beslag genomen.
Ook is een grote hoeveelheid geld en een in werking zijnde Bitcoinmachine aangetroffen. In een bedrijfspand in de gemeente Buren vond de politie een hennepkwekerij. Die is ontmanteld.
Volgens de politie gaat het om 'criminaliteit die de samenleving ondermijnt'.

Onderzoek van maanden

De zaak kwam april aan het licht. Bij de sociale recherche was informatie binnengekomen over een 48-jarige man en een 49-jarige vrouw uit Wijchen, die de gemeente voor ruim 50.000 euro zouden hebben opgelicht. In juni werd gestart met een strafrechtelijk onderzoek.