Gelredag op Kamp Koningsweg en de Diogenesbunker bij Schaarsbergen

ARNHEM - Hanze, Kastelen en Romeinen (360-graden films) komen samen op de Veluwe met overblijfselen uit WOII. Alle iconen van Het Verhaal van Gelderland bij elkaar. Zaterdag 8 oktober is de Gelredag op Kamp Koningsweg en de Diogenesbunker in Arnhem bij Schaarsbergen.

In Kamp Koningsweg komt een locatie waar de 360 graden films in premiere gaan in aanwezigheid van gedeputeerde Josan Meijers.

Hans Jungerius van de stichting Verborgen Landschap organiseert rondleidingen over het terrein van Kamp Koningsweg om te vertellen over het bijzondere landschap.

Driehonderd meter vanaf het Kamp Koningsweg ligt de Diogenesbunker. Dit is een uniek bouwwerk, omdat de bunker tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers is gebouwd.

Diogenesbunker open tijdens Gelredag

Normaal is de bunker niet toegankelijk voor het publiek, maar de gemeente Arnhem organiseert deze zaterdagochtend korte rondleidingen van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Adres: Koningsweg 13c in Arnhem (Schaarsbergen)

De Gelredagen zijn een initiatief van Omroep Gelderland en het tv-programma Ridders van Gelre. Bij de organisatie ervan werkt de omroep samen met Erfgoed Gelderland, RBT-KAN en het Nederlands Openluchtmuseum.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Ridders_van_Gelre_-_Gelredagen
Deel dit artikel:

Reageren