Nieuwe ziekmelding burgemeester Kaiser van Arnhem

ARNHEM - Burgemeester Herman Kaiser van Arnhem legt zijn werkzaamheden opnieuw neer wegens ziekte. In een brief aan de gemeenteraad meldt Kaiser, die zich begin juli ziek meldde wegens ernstige heupklachten en enkele weken geleden weer aan de slag ging, dat hij een terugval heeft gehad.

'Met goede moed heb ik enkele weken geleden mijn werkzaamheden hervat. Na overleg met de bedrijfsarts en mijn huisarts moet ik mij helaas wederom ziek melden', schrijft Kaiser in de brief. 'Mijn energiebalans is nog zodanig verstoord dat ik momenteel mijn functie niet op een verantwoorde wijze kan vervullen. Ik zal nu alle aandacht moeten geven aan een duurzaam herstel van mijn gezondheid.'

Kaiser meldt tot slot dat hij maatregelen zal nemen om de continuïteit van het stadsbestuur te garanderen.

Fractievoorzittersoverleg

De hernieuwde ziekmelding zal komende maandag in het fractievoorzittersoverleg worden besproken, al was het alleen maar om meer duidelijkheid te krijgen over de verwachte termijn dat Kaiser afwezig zal zijn, als daar al iets over te zeggen valt, zo is de opvatting bij de meeste partijen in de gemeenteraad. 'Laat hem maar goed herstellen.'

De vraag of een tijdelijke vervanger moet worden aangesteld komt op dit moment, zolang er nog veel onduidelijk is, nog te vroeg om te beantwoorden, zo is de algemene reactie.

Het CDA, Kaisers partij, heeft nog geen behoefte om in te gaan op vragen naar een eventuele tijdelijke vervanging. 'Wij wensen de burgemeester veel beterschap en hopen dat hij snel zijn werkzaamheden kan hervatten', zegt fractievoorzitter Karssenberg.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Politiek
Deel dit artikel:

Reageren