Nieuws

Nog geen eigenaar getraceerd voor in weiland gevonden hondje

Er heeft zich nog geen eigenaar gemeld voor het hondje dat afgelopen weekend is gevonden in een weiland bij Winterswijk.
DOETINCHEM - Er heeft zich nog geen eigenaar gemeld voor het hondje dat afgelopen weekend is gevonden in een weiland bij Winterswijk.
Het beestje was vel over been en leek ten dode opgeschreven, omdat er eitjes van vliegen in de vacht zaten. Als die uit zouden zijn gegroeid tot maden, was het hondje levend opgegeten.
Medewerkers van de dierenambulance Winterswijk hebben zich over het dier ontfermd en maandag is hij afgeleverd bij het Dierencentrum Achterhoek in Doetinchem. Het hondje is naar schatting ongeveer negen jaar en heeft last van beginnende staar. Verder maakt hij het lichamelijk goed, maar hij wordt volgende week nog wel onder narcose behandeld aan het gebit, dat er heel slecht aan toe is. Voor die behandeling moet hij eerst nog wat aansterken.
Er is veel belangstelling van mensen die het beestje in huis willen nemen. Het dierencentrum wacht eerst de wettelijk bepaalde procedure van twee weken wachttijd af voor de eventuele eigenaar om zich alsnog te melden.