Vitesse boekt ruime bekerwinst in Amsterdam

AMSTERDAM - Vitesse heeft donderdagavond een ruime bekerwinst geboekt bij ASV De Dijk in Amsterdam. In de eerste helft ging het allemaal nog moeizaam en liet Vitesse de Amsterdammers lang in leven (1-2). Maar in de tweede helft stelde de ploeg van Fraser orde op zaken: het werd 2-7. Dat was voornamelijk te danken aan een uitstekende Lewis Baker.

EINDSTAND DE DIJK - VITESSE: 2-7

90e minuut: Het is meteen klaar! Vitesse wint met 2-7 in Amsterdam. De doelpunten waren van: Baker, Leerdam, Van Wolfswinkel, Tighadouini (2x), Rashica en Koryan.

89e minuut: Nog een grote kans voor De Dijk, maar keeper Eloy Room staat nu goed op te letten en pakt de bal.

84e minuut: 2-7! Arshak Koryan laat zijn klasse zijn. Hij dribbelt naar binnen en haalt uit. Zijn bal gaat onder de doelman door.

82e minuut: 2-6! Milot Rashica wordt aan de linkerkant weggestuurd door Lewis Baker. De rappe buitenspeler schiet knap raak.

75e minuut: Kaars kan er 3-5 van maken, maar hij haalt te wild uit. Zijn bal is in het bos te vinden.

74e minuut: Nog twee wissels bij Vitesse. Koryan en Van Bergen komen in de ploeg, Foor en Tighadouini verlaten het veld.

72e minuut: Lewis Baker schiet de bal op de lat. Bijna zijn tweede goal van de avond.

69e minuut: Matt Miazga gaat zijn eerste minuten maken voor Vitesse. Arnold Kruiswijk gaat het veld verlaten.

67e minuut: Gekkenhuis hier. Foor moet de 2-6 maken, maar stuit twee keer binnen een paar seconden op Stephan Veenboer. De zesde treffer blijft dus uit.

66e minuut: 2-5! Het is een mooi kwartiertje hier in Amsterdam. Kaars komt in de zestien meter van Vitesse en schiet de tweede binnen voor ASV De Dijk.

64e minuut: 1-5! Tighadouini nu met een mooi geplaatst schot van afstand.

59e minuut: 1-4! Van Wolfswinkel gaat alleen op de keeper af en haalt op het laatste moment de bal onder zijn voet terug, legt terug op Tighadouini. De buitenspeler schiet de vierde op het bord.

58e minuut: 1-3! Tighadouini soleert de zestien meter in en wordt daar neergelegd. Strafschop voor Vitesse. Van Wolfswinkel schiet keurig binnen.

51e minuut: Voorzet van Rashica komt op de voeten van Lewis Baker. Zijn schot verdwijnt ver naast de goal.

46e minuut: We zijn weer begonnen in Amsterdam.

45e minuut: Rust bij een 1-2 stand. Vitesse mag daar nog blij mee zijn. Het moet de tweede helft echt beter!

43e minuut: Dat had e 2-2 moeten zijn. Tayeb weet alleen in kansrijke positie niet raak te schieten, zijn bal gaat voorlangs.

38e minuut: 1-2! Nu is het wel raak! Harry Zwarthoed schiet namens De Dijk een vrije trap via een Vitesse-hoofd het doel in. Room staat aan de grond genageld.

34e minuut: Hachelijke situatie. Eerst raakt een aanvaller van de thuisploeg de lat, daarna staat iedereen bij  De Dijk te juichen, want de bal lijkt over de doellijn te gaan bij doelman Room. Maar de keeper trapt op wonderbaarlijke wijze de bal nog voor de doellijn weg.

32e minuut: 0-2! Leerdam kopt een hoekschop van Lewis Baker binnen.

30e minuut: Kaars probeerde het met een vrije trap, maar de bal gaat net naast.

28e minuut: Navarone Foor probeert het met een schot van afstand, zijn bal gaat net naast de goal.

23e minuut: Henk Fraser maakt zich even druk langs de zijlijn. Vitesse moet op zoek naar de 0-2.

17e minuut: Baker probeert het van een afstandje, maar zijn schot waait hoog over.

15e minuut: Bijna 1-1! Dennis Kaars mag vrij door en haalt uit, maar Eloy Room keert zijn inzet.

7e minuut: 0-1! Baker maakt de eerste treffer. Een vrije trap van hem wordt door niemand aangeraakt en verdwijnt in de goal.

5e minuut: De eerste kans is voor Vitesse! Van Wolfswinkel wordt weggestuurd, maar stuit op de doelman!

1e minuut: Een oude bekende komt Vitesse vanavond even hart onder de riem steken. Bertrand Traore gaat naast Guram Kashia en Marvelous Nakamba plaatsnemen op de tribune.

20.00 uur: Opkomst van De Dijk en VItesse!

19.55 uur: De keeper van ASV De Dijk is vandaag geen Jeroen Verhoeven maar Stephan Veenboer. Hij keepte ooit één wedstrijd voor de Arnhemmers. Die wedstrijd werd overigens met 4-3 verloren bij FC Twente.

19.51 uur: Bij de ingang weten ze het al zeker: 'De Dijk gaat door hoor, je kunt alvast naar huis. Schrijf de uitslag vast maar op.'

19.50 uur: Bij ASV De Dijk zullen ze vast niet heel rouwig zijn als ze vanavond niet doorbekeren. Waar moet die grote dennenappel eigenlijk staan bij winst van het toernooi?

19.40 uur: Er zijn ook Vitesse-supporters naar Amsterdam gekomen. Dat wil de omroep AT5 niet onopgemerkt laten, ze worden meteen even geïnterviewd.

19.30 uur: Het lijkt wel alsof heel Amsterdam vandaag is uitgelopen om naar Ajax te kijken. Het gaat alleen hier om De Dijk uit de Derde Divisie.

19.25 uur: De opstelling van Vitesse is als volgt:

Room, Leerdam, Van der Werff, Kruiswijk, Ota; Baker, Osman, Foor; Rashica, Van Wolfswinkel, Tighadouini

19.20 uur: Door die bekerwedstrijd zijn Guram Kashia en Marvelous Nakamba geschorst voor de wedstrijd vanavond. Sheran Yeini ontbreekt ook met een rugblessure.

19.15 uur: De laatste bekerwedstrijd van Vitesse was een bijzondere. Bij Heracles Almelo werd met 4-1 verloren en de Arnhemmers pakten drie rode kaarten. Daarnaast werd ook trainer Peter Bosz weggestuurd na opmerkingen aan de wedstrijdleiding. 

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Betaald voetbal Sport Vitesse
Deel dit artikel:

Reageren