Vanaf vrijdagochtend geen treinen op Valleilijn door werkzaamheden

EDE - ProRail heeft besloten om de werkzaamheden aan het spoor rondom station Ede-Wageningen in het weekend van 24 en 25 september al te beginnen op vrijdag 23 september om 09.00 uur.

Daarom rijden er vrijdag vanaf 09.00 uur geen treinen tussen Barneveld-Noord en Ede-Wageningen. Op zaterdag en zondag is er geen treinverkeer tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Het hele weekend zet Connexxion vervangende bussen in. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

'We nemen maatregelen om meer ruimte in de dienstregeling te creëren op de Valleilijn (Amersfoort - Ede-Wageningen) en vernieuwen delen van het spoor', legt ProRail uit op hun website. Voor het traject Amersfoort - Apeldoorn geldt hetzelfde.

De werkzaamheden zijn noodzakelijk volgens de spoorinfrastructuurbeheerder. 'Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo dragen we zorg voor een veilig en betrouwbaar spoor.'

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Ede Omroep Ede Openbaar vervoer
Deel dit artikel:

Reageren