Patiënten geven poliklinieken Sint Maartenskliniek het hoogste cijfer

NIJMEGEN - De Sint Maartenskliniek heeft de eerste plaats behaald in een landelijk onderzoek naar patiënt tevredenheid voor haar poliklinieken Orthopedie en Reumatologie.

Dit wil zeggen dat patiënten het meest tevreden zijn over de poliklinieken Orthopedie en Reumatologie van de Maartenskliniek, ten opzichte van een groot aantal andere poliklinieken met deze specialismen in Nederland. Vorig jaar behaalden deze poliklinieken van de Sint Maartenskliniek ook de eerste plaats.

Hoge rapportcijfers

Het onderzoek is gebaseerd op vragenlijsten die patiënten van zo’n 50 ziekenhuizen hebben ingevuld. Zij scoorden ‘hun’ ziekenhuis onder meer op ontvangst op de polikliniek, inrichting en wachttijd, behandeling/consult, bejegening, informatie en communicatie, inspraak patiënt en nazorg. De polikliniek Orthopedie van de Sint Maartenskliniek haalde voor patiënttevredenheid een 8,4 als totaal rapportcijfer en de polikliniek Reumatologie een 8,7.

Vaak aanbevolen aan vrienden en kennissen

De patiënten zijn bijvoorbeeld erg tevreden over de behandeling en het contact met de zorgverleners. Binnen het onderzoek wordt ook de vraag gesteld: Hoe waarschijnlijk is het dat u dit ziekenhuis bij een vriend of collega zult aanbevelen? Ook hierbij behaalden de poliklinieken Orthopedie en Reumatologie van de Sint Maartenskliniek de hoogste score in Nederland, net als de poliklinische pijnbehandeling en de ziekenhuisopname Orthopedie.

Tevreden en mogelijk nog meer verbetering

Gert van Enk, lid raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek is tevreden met de resultaten: 'Maar we vinden het nog belangrijker dat we de resultaten van het onderzoek kunnen gebruiken om de zorg en dienstverlening - daar waar mogelijk - verder te verbeteren.'

Meer over dit onderwerp:
Berg en Dal Nijmegen Ubbergen
Deel dit artikel:

Reageren